ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

VRMedical Mannovit for urinary tract infections 14.sachets - φυσική λύση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ουρολοιμώξεων

Ειδική Τιμή 15,63 € Κανονική Τιμή 18,39 €
Σε απόθεμα
SKU
9316
VRMedical Mannovit for urinary tract infections 14.sachets - φυσική λύση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ουρολοιμώξεων

Το Mannovit είναι η φυσική λύση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ουρολοιμώξεων και την αποφυγή των υποτροπών τους.

Σε συνδυασμό με αντιμικροβιακούς παράγοντες το Mannovit ενδείκνυται για τη θεραπεία της οξείας κυστίτιδας και άλλων ουρολοιμώξεων όπως και για την προστασία από τις επαναμολύνσεις.

Περιέχει 2g D-Μαννόζης και 50mg εκχύλισμα κράνμπερυ.

  • Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κυστίτιδας
  • Αποτελεί δραστική προφύλαξη από τις υποτροπές
  • Μειώνει τη συχνότητα των υποτροπών

με ιδιαίτερο μηχανισμό δράσης.

To Mannovit μπορεί να συγχορηγηθεί  με αντιβιοτικά, τα συστατικά του δε δημιουργούν ανθεκτικότητα.

Είναι ασφαλές για χρήση κατά την κύηση, το θηλασμό, σε παιδιά και διαβητικούς.

  • Είναι 100% ασφαλές, ενδύκνειται για μακροχρόνια λήψη.
  • Έχει ευχάριστη, δροσερή γεύση και υπέροχο άρωμα.

MANNOVIT®

Συμπλήρωμα διατροφής με βάση D-Μαννόζης και εκχύλισμα Κράνμπερυ. Με σάκχαρα και γλυκαντικά

14 φακελάκια των 4 g

Οι λοιμώξεις του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος (UTIs) είναι πολύ συχνές και επηρεάζουν και τα δύο φύλα καθώς και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μεταξύ αυτών, η κυστίτιδα είναι το κλινικό σύνδρομο που τα χαρακτηρίζει περισσότερο.

Η D- Μαννόζη είναι ένας μονοσακχαρίτης, αδρανής, φυσιολογικά εβρισκόμενος στο ανθρώπινο σώμα. Μετά την πρόσληψη, μεταβολίζεται ελάχιστα και απεκκρίνεται κυρίως στα ούρα.

Η D- Mαννόζη δεσμεύει τις δομές προσκόλλησης των εντερικών βακτηρίων στο επιθήλιο του ουροποιητικού συστήματος εμποδίζοντας τη βακτηριακή πρόσφυση στο ουροθήλιο.

Το Κράνμπερυ (καρπός Vaccinium Macrocarpon Aiton) συμβάλλει στην αποβολή των σωματικών υγρών, στη λειτουργικότητα του ουροποιητικού συστήματος, στην κανονικότητα της εντερικής λειτουργίας και έχει αντιοξειδωτική δράση.

Το MANNOVIT® μπορεί να συγχορηγηθεί με  αντιβιοτικά επειδή οι μηχανισμοί δράσης είναι διαφορετικοί και δεν αλληλεπικαλύπτονται. Τα συστατικά του δεν δημιουργούν ανθεκτικότητα.

Κράνμπερυ: Ο πορφυρός μας σύμμαχος…

Το κράνμπερυ ή αλλιώς «Βακκίνιο το οξύκοκκο» όπως είναι η επίσημη ονομασία του εκτός από ένα πολύ γευστικό φρούτο είναι κι ένας πολύτιμος σύμμαχος ενάντια σε πολλές ασθένειες και κυρίως ενάντια στις ουρολοιμώξεις.

Το πορφυρό χρώμα του οφείλεται στα πλούσια αντιοξειδωτικά του που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού μας από τον καρκίνο, βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και προλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού μας συστήματος. Επιπλέον, πρόσφατα πειράματα απέδειξαν ότι η κατανάλωση κράνμπερυ βοηθά στη μείωση των επιπέδων του οξειδωτικού στρες που προκαλεί την αρτηριακή πλάκα.

Το κράνμπερυ ευδοκιμεί στην Βόρεια Ευρώπη, αλλά και τη Βόρεια Αμερική και μπορεί να φθάσει σε ύψος το 1,20 μ. Λέγεται ότι το όνομα του φυτού προέρχεται από το ροζ χρώμα των λουλουδιών του που μοιάζουν με κεφάλι γερανού (crane στα αγγλικά).
Η καλλιέργεια του κράνμπερυ για εμπορικούς σκοπούς ξεκίνησε το 19ο αιώνα, όμως οι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν πολλούς αιώνες νωρίτερα για να διακοσμούν τα φτερά τους και να βάφουν διάφορα υφάσματα.

Θρεπτική αξία

Πρόκειται για έναν ουσιαστικό σύμμαχο της υγείας, αλλά και της σιλουέτας μας, καθώς το κράνμπερυ είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση και με ελάχιστες θερμίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μισό φλιτζάνι κράνμπερυ περιέχει μόνο 25 θερμίδες.

Ευεργετικές ιδιότητες

Βοηθάει στην πρόληψη και καταπολέμηση της ουρολοίμωξης. Το κράνμπερυ είναι πιο γνωστό για το ρόλο του στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων, ειδικά για εκείνους τους οργανισμούς με υποτροπιάζουσες λοιμώξεις. Το υψηλό επίπεδο των προανθοκυανιδίνων (PAC) στο κράνμπερυ βοηθά στη μείωση της πρόσφυσης των ορισμένων βακτηριδίων στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος και κατά συνέπεια στην καταπολέμηση των μολύνσεων.

Καρδιαγγειακές Παθήσεις. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες στο κράνμπερυ μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου (CVD), με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης που προκαλεί η κατανάλωση κράνμπερυ.

Βοηθά στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου. Η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση βακκινίων (κράνμπερυ) λειτουργεί ευεργετικά στην επιβράδυνση της προόδου του όγκου με θετικά αποτελέσματα κατά του καρκίνου του προστάτη, του ήπατος, του μαστού, των ωοθηκών και του παχέος εντέρου.

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Πρόσφατη έρευνα έδειξε επίσης ότι το κράνμπερυ είναι σε θέση να μας βοηθήσει να βελτιστοποιήσουμε την ισορροπία των βακτηρίων στο πεπτικό μας σύστημα.

H D-μαννόζη είναι ένα απλό σάκχαρο, που έχει ιδιαίτερη συμβολή στον μεταβολισμό, μέσω του ρόλου της στην γλυκοζυλίωση ορισμένων πρωτεϊνών. Η D-μαννόζη απορροφάται ταχέως και φτάνει σε περίπου 30 λεπτά στα περιφερικά όργανα και στη συνέχεια εκκρίνεται από το ουροποιητικό σύστημα. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε γλυκογόνο, επομένως, δεν αποθηκεύεται στο σώμα. Ακόμη η μακροχρόνια χρήση της D-μαννόζης, σε συγκεντρώσεις έως και 20%, δεν έδειξε καμία παρενέργεια στον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Μηχανισμός δράσης στην ουρολοίμωξη

Ο μηχανισμός δράσης της, εκφράζεται μέσω αναστολής της προσκόλλησης του Ε. Coli στα ουροεπιθηλιακά κύτταρα μέσω της πρωτεΐνης επιφανείας FimH. Με την άμεση δέσμευση της FimH στην D-μαννόζη που συνδέεται με μια πρωτεΐνη-φορέα, η οποία είναι υπεύθυνη για την εξειδίκευση του υποδοχέα. Ιn vitro μελέτες έχουν εντοπίσει την ειδική λεκτίνη για τη μαννόζη στην επιφάνεια των προσκολλημένων στελεχών της Ε. Coli. Υπάρχουν και άλλες μελέτες in vitro που έχουν διασαφηνίσει τον μηχανισμό προσκόλλησης.

Η D-μαννόζη κατέχει κυρίαρχη θέση στους υποδοχείς των κυττάρων της ουροδόχου κύστης, όσον αφορά το ουροπαθογόνο της Ε. Coli.

Το 1ο στάδιο πρόσφυσης περιλαμβάνει την, ευαίσθητη στη μαννόζη, πρόσδεση της FimH στο επιθήλιο της ουροδόχου κύστης. Το τοίχωμα της ουροδόχου κύστεως είναι επικαλυμμένο με διάφορες πρωτεΐνες γλυκοζυλιωμένες με μαννόζη, όπως η πρωτεΐνη Tamm-Horsfall (THP) που παρεμβαίνει άμεσα στην πρόσφυση των μικροβίων στον βλεννογόνο. Η πρωτεΐνη Tamm-Horsfall (ΤΗΡ) μπορεί να προσδεθεί στο Ε. Coli με έναν ειδικό δεσμό, ο οποίος μπορεί να ανασταλεί από εξωγενή D-μαννόζη.

Αναστέλλοντας την πρόσφυση των μικροβίων στο επιθήλιο της ουροποιητικής οδού, η D- μαννόζη μιμείται τη λειτουργία του επιθηλιακού φραγμού της ουροποιητικής οδού

Η διαδικασία της μικροβιακής προσκόλλησης στην κυτταρική επιφάνεια είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την εμφάνιση των περισσότερων  λοιμώξεων. Αυτό συμβαίνει επειδή, συγκεκριμένες λεκτίνες στο μικροβιακό τοίχωμα είναι ικανές να δεσμεύουν μόρια, όπως η D-μαννόζη και η L-φουκόζη, που διανέμονται στην ανθρώπινη κυτταρική επιφάνεια.

Τα μόρια της μαννόζης δρουν ως «υποδοχείς», καλώντας τους κροσσούς της Ε. Coli να προσκολληθούν. Οι κροσσοί της E. Coli είναι οργανίδια επιφανείας που μεσολαβούν στη δέσμευση σε δομές που περιέχουν D-μαννόζη.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Κάθε φακελάκι MANNOVIT® περιέχει: Μαννόζη· φρουκτόζη· ρυθμιστή οξύτητας: κιτρικό οξύ· άρωμα βατόμουρου· Κράνμπερυ e.s. (καρπός Vaccinium Macrocarpon Aiton) τιτλ. 30% σε προανθοκυανιδίνες· χρωστικές κόκκινου παντζαριού· γλυκαντικό: σουκραλόζη· αντισυγκολητικός παράγοντας: διοξείδιο του πυριτίου.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Το MANNOVIT® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής D-Μαννόζης και εκχυλίσματος Κράνμπερυ (καρπός Vaccinium Macrocarpon Aiton), χρήσιμο για την αντιστάθμιση μιας διατροφικής ανεπάρκειας ή για αυξημένες οργανικές ανάγκες αυτών των θρεπτικών συστατικών. Το Κράνμπερυ (καρπός Vaccinium Macrocarpon Aiton) συμβάλλει στην αποβολή σωματικών υγρών, στη λειτουργικότητα του ουροποιητικού συστήματος, στην κανονικότητα της εντερικής λειτουργίας και στην αντιοξειδωτική δράση.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Ατομική υπερευαισθησία σε οποιοδήποτε από τα συστατικά.
Εάν παίρνετε Bαρφαρίνη ή άλλα αντιπηκτικά, ανατρέξτε στην ενότητα «ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Συνιστάται η λήψη 1-3 φακελάκια την ημέρα, το κάθε φακελάκι αραιωμένο σε ένα ποτήρι με 150 ml νερού, εκτός αν συστήνεται διαφορετικά από τον ειδικό υγείας.Συγκεκριμένα, ως υποστήριξη σε περίπτωση οξείας κυστίτιδας, η προτεινόμενη χρήση έχει ως εξής:1η, 2η και 3η ημέρα: 3 φακελάκια την ημέρα4η και 5η ημέρα: 2 φακελάκια την ημέραΤα φακελάκια πρέπει να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Ως πρόληψη για την αποφυγή της εμφάνισης νέων υποτροπών της κυστίτιδας, η προτεινόμενη δοσολογία είναι 1 φακελάκι την ημέρα για τουλάχιστον 1 μήνα.

Συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, για να διευκολύνετε η διούρηση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου (όχι πάνω από 25oC)· αποφύγετε την έκθεση σε εντοπισμένες πηγές θερμότητας, το ηλιακό φως και την επαφή με νερό.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά κάτω των 3 ετών.

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας και ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Η ημερομηνία λήξης του κατασκευαστή ισχύει για ένα σωστά αποθηκευμένο, σφραγισμένο σακουλάκι.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όσον αφορά τα συστατικά του MANNOVIT®, δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις με άλλα συμπληρώματα διατροφής.Το προϊόν δεν επηρεάζει τη χρήση αντιβιοτικών.

Η D-Μαννόζη μεταβολίζεται ελάχιστα και, για το λόγο αυτό, δεν παρεμβαίνει στη λήψη άλλων ουσιών.

Ωστόσο, το εκχύλισμα του Κράνμπερυ θα μπορούσε να ενισχύσει τη δραστικότητα της Βαρφαρίνης ή άλλων αντιπηκτικών φαρμάκων. Σε αυτήν την περίπτωση, ή εάν χρησιμοποιείτε φάρμακα, συνιστάται να συμβουλευτείτε ιατρό πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το σκεύασμα.

Περιεχόμενα συσκευασίας: 14 φακελάκια των 4 g, το καθένα περιέχει 2000 mg D-Μαννόζη και 50 mg εκχυλίσματος Κράνμπερυ (καρπό Vaccinium Macrocarpon Aiton).

Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής VRMedical
Φακελλίσκοι 14
Τεμάχια 1
Κωδικός site 9316
ean13 8032646011333
Βάρος 14x0,004 kg
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:VRMedical Mannovit for urinary tract infections 14.sachets - φυσική λύση για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ουρολοιμώξεων
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved