ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

Allcura Vita Biosa Aronia Probiotics 500ml/1000ml - Προβιοτικά Στελέχη Σε Υγρή Μορφή

Τόσο χαμηλά όσο 33,00 €
Σε απόθεμα
SKU
29275
Allcura Vita Biosa Aronia Probiotics 500ml/1000ml - Προβιοτικά Στελέχη Σε Υγρή Μορφή

Δημιουργία της εντερικής χλωρίδας

Το έμβρυο μέσα στην μήτρα, μέσα στον αμνιακό σάκο, ακόμα και μέσα στο έντερό του, είναι εντελώς στείρο από κάθε είδος μικρόοβιο. Η επαφή με τα μικρόβια ξεκινά από την στιγμή που σπάει ο αμνιακός σάκος και αρχίζει η διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού (δηλαδή η γέννα μέσω του κόλπου, όχι με την καισαρική τομή). Κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο οποίος διαρκεί μερικές ώρες, το έμβρυο έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τα μικρόβια που έχει στον κόλπο της η μητέρα του και δημιουργεί τη δική του εντερική χλωρίδα. 

Η υγιής εντερική χλωρίδα δεν έχει καθόλου μύκητες. Πρέπει να έχει:

• λίγα Enterococcus

• λίγα Escherichia coli

• άφθονα Lactobacillus acidophilus

• και πολλά Bifidobacterien 

Αυτή η χλωρίδα είναι η ιδανική για την υγεία του νεογέννητου και αυτήν πρέπει να φροντίζει να έχει η κάθε υπεύθυνη μέλλουσα μητέρα. Το βρέφος μέχρι να έρθει το κανονικό γάλα της μητέρας του, το οποίο έρχεται την 4η ημέρα της γέννησής του, δεν πρέπει να πίνει τίποτα, εκτός από το πρωτόγαλα! Αυτό έχει τεράστια σημασία για το αμυντικό σύστημα του βρέφους, διότι αυτές τις 3 ημέρες, θα αναπτυχθούν τα φιλικά βακτήρια που πήρε από τον κόλπο της μητέρας του, και θα εμποδιστεί η εγκατάσταση των παθογόνων μικροβίων. Μέσα σε αυτές τις 3 ημέρες θα γίνει αλματώδης ανάπτυξη της εντερικής χλωρίδας. Πρώτα θα αναπτυχθούν σε μεγάλο βαθμό τα αερόβια μικρόβια. Ευνοούνται διότι υπάρχει αφθονία οξυγόνου. Αυτά είναι ο Enterococcus και η Escherichia coli. Αυτά θα καταναλώσουν αρκετό οξυγόνο και τότε θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τα μικροαερόφιλα μικρόβια, όπως ο Lactobacillus. Αυτά ευνοούνται από τη μικρότερη συγκέντρωση οξυγόνου. Θα αναπτυχθούν έως ότου καταναλώσουν όλο το οξυγόνο, και τότε θα αρχίσουν να αναπτύσσονται αλματωδώς τα αναερόβια μικρόβια τα οποία ευνοούνται από την απουσία οξυγόνου. Αυτά είναι τα Bacteroides και τα Bifidobacterien. Τότε θα αρχίσουν να υποχωρούν τα αερόβια. Τα αναερόβια θα κυριαρχήσουν και θα γίνουν οι πολυπληθέστεροι κάτοικοι του εντέρου. 

Μέσα στη δεύτερη εβδομάδα από την γέννηση του παιδιού, έχει εγκαθιδρυθεί η εντερική του χλωρίδα, η οποία αποτελείται από μερικές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια μικρόβια. Τους επόμενους μήνες μετά τη γέννηση ωριμάζει και σταθεροποιείται η εντερική χλωρίδα. Ο θηλασμός βοηθάει εξαιρετικά στην εδραίωση μιας υγιούς και εύρωστης χλωρίδας. Το μητρικό γάλα περιέχει ένζυμα, αντισώματα, μικροβιοκτόνους παράγοντες που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη εχθρικών μικροβίων, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων.

 Ο θηλασμός, σαν διαδικασία προκαλεί άφθονη έκκριση σάλιου, πεπτικών υγρών, γαστρικού, παγκρεατικού, χολής και εντερικού υγρού. Οι εκκρίσεις αυτές εγγυώνται την πλήρη και γρήγορη χώνευση του μητρικού γάλακτος, πράγμα το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη του παιδιού αφ’ ενός και αφ’ ετέρου παρεμποδίζει την ανάπτυξη των παθογόνων μικροβίων, τα οποία τρέφονται και πολλαπλασιάζονται από τις αχώνευτες τροφές. Αντίθετα τα φιλικά μικρόβια συνεργάζονται με το έντερο, το στηρίζουν και βοηθούν στη χώνεψη.

 Παράλληλα με την εντερική χλωρίδα, αναπτύσσονται και οι χλωρίδες όλου του πεπτικού συστήματος. Του κόλπου, της ουρήθρας, του δέρματος κ.λ.π. Το έντερο φιλοξενεί συνολικά περίπου 1.000 τρισεκατομμύρια μικρόβια! Ας λάβουμε υπόψη μας ότι το σώμα μας αποτελείται από 60 τρισεκατομμύρια κύτταρα περίπου. Ο αριθμός των μικροβίων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των κυττάρων μας. 

Σε τι ωφελούν τα καλά βακτήρια

1. Δημιουργούν στο έντερο ένα προστατευτικό στρώμα, ενάντια στα εχθρικά μικρόβια

2. Ανταγωνίζονται τα εχθρικά στην τροφή και τα φέρνουν σε λιμοκτονία.

3. Παράγουν μικροβιοκτόνες ουσίες, οι οποίες καταστρέφουν τα εχθρικά βακτήρια.

4. Ερεθίζουν τον εντερικό βλεννογόνο συνεχώς, ώστε στον ενήλικα να αναγεννιέται διαρκώς και στο έμβρυο να αναπτύσσεται.

5. Διατηρούν σε διαρκή εγρήγορση και μαχημότητα το αμυντικό σύστημα.

6. Παράγουν λιπαρά οξέα μικρού μήκους τα οποία συμβάλλουν κατά 40% στην τροφοδοσία των κυττάρων του επιθηλίου του εντέρου.

7. Επηρεάζουν θετικά την κινητικότητα του εντέρου, αποτρέποντας τόσο την δυσκοιλιότητα, όσο και τις διάρροιες.

8. Παράγουν διάφορες βιταμίνες όπως Β1, Β2, Β6, Β12, Φολικό οξύ, Βιοτίνη, Νιασίνη, Παντοθενικό οξύ και τη Βιταμίνη Κ. 

Τα φιλικά βακτήρια ονομάζονται «ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ» που σημαίνει «βακτήρια που είναι ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ». Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε ζωντανοί για πολύ καιρό! 

Τα χαρακτηριστικά των φιλικών μικροβίων

Τα φιλικά βακτήρια κατατάσσονται ανάλογα με την σχέση που έχουν με το οξυγόνο, σε αερόβια και αναερόβια. Επίσης κατατάσσονται ανάλογα με την συμπεριφορά τους στην τροφή σε:

• Σακχαρολυτικά είναι όσα καταναλώνουν σάκχαρα και υδατάνθρακες.

• Πρωτεολυτικά είναι όσα καταναλώνουν πρωτεΐνες.

• Λιπολυτικά είναι όσα καταναλώνουν λίπη. 

Ας εξετάσουμε τα είδη των μικροβίων χωριστά.

α) Escherichia coli: ονομάζεται επίσης και κολοβακτηρίδιο (E.coli). Είναι αερόβια και σακχαρολυτικά μικρόβια. Παράγουν ουσίες μικροβιοκτόνες για εχθρικά μικρόβια (Colicin και Mikrozine). Έχει αποδειχθεί ότι έχουν ανταγωνιστική δράση με τα επικίνδυνα παθογόνα μικρόβια, τις σαλμονέλες και τις σιγκέλες. Επίσης διαθέτουν αντιγόνα, όπως λιποπολυσακχαρίτες LPS και το Enterobacterian Common Antigen EcA τα οποία ερεθίζουν τα επιχώρια κύτταρα του αμυντικού συστήματος και έτσι το διατηρούν σε μαχημότητα.

β) Enterococcus: είναι αερόβια και σακχαρολυτικά μικρόβια. Παράγουν υπεροξείδιο του υδρογόνου και άλλες μικροβιοκτόνες ουσίες. Με αυτές καταστρέφουν εχθρικά βακτήρια. Επίσης παράγουν λιπαρά οξέα, τα οποία τρέφουν τα εντερικά κύτταρα και κρατούν το PH του εντέρου ελαφρώς όξινο. Έτσι παρεμποδίζεται η ανάπτυξη όλων των εχθρικών βακτηρίων που χρειάζονται αλκαλικό PH.

γ) Lactobacillus: είναι αερόφιλα, σακχαρολυτικά και καταναλώνουν κυρίως υδατάνθρακες. Δηλαδή φυτικές ίνες από φρούτα, λαχανικά και σιτηρά, όπου το πεπτικό ανθρώπινο σύστημα δεν μπορεί να διασπάσει. Οι λακτοβάκιλλοι διασπούν αυτές τις ίνες και κατασκευάζουν γαλακτικό οξύ. Με αυτό δημιουργούν όξινο περιβάλλον στο έντερο και εμποδίζουν την ανάπτυξη των εχθρικών, παθογόνων μικροβίων. Επίσης παράγουν περισσότερες από 100 μικροβιοκτόνες και αντιμικροβιακές ουσίες οι οποίες σκοτώνουν ή μπλοκάρουν τα εχθρικά μικρόβια. Επίσης παράγουν ειδικές ουσίες οι οποίες μπλοκάρουν την παραγωγή καρκινογόνων ουσιών από τα εχθρικά μικρόβια. Λακτοβάκιλλοι υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό στον κόλπο, στο στόμα και δρουν ευεργετικά, προφυλάσσοντας το άτομο από τα παθογόνα.

δ) Bacteroides: καταναλώνουν άπεπτους υδατάνθρακες (κυτταρίνη) και περισσότερο πρωτεΐνες. Αποτελούν υψηλή προστατευτική ασπίδα, η οποία παρεμποδίζει την εγκατάσταση των εχθρικών μικροβίων. Μερικές φορές όμως μεταμορφώνονται σε παθογόνα μικρόβια. Αυτό συμβαίνει μετά την χρήση αντιβιοτικών και όταν υπάρχουν στο έντερο πολλές αχώνευτες τροφές. Τότε παράγουν βλαπτικές ουσίες για τον άνθρωπο.

ε) Bifidobacterien: καταναλώνουν άπεπτους υδρογονάνθρακες και παράγουν λιπαρά οξέα (οξικό οξύ, γαλακτικό οξύ, κ.α.) εμποδίζουν την εγκατάσταση αλκαλόφιλων εχθρικών βακτηρίων (όπως π.χ. ο proreus) και αυτά βρίσκονται στον κόλπο και στο στόμα. 

Όταν η εντερική χλωρίδα είναι υγιής μπορούν να θεραπευτούν ασθένειες όπως άσθμα, νευροδερματίτιδα, αρθραλγίες, δυσανεξίες κάποιων τροφών, κολπικές μυκητιάσεις κ.λ.π. 

Ποιοι παράγοντες ενισχύουν την υγιή εντερική χλωρίδα και ποιοι την καταστρέφουν

• Απαραίτητη προϋπόθεση για να αφομοιωθεί σωστά η τροφή, είναι τα ένζυμα (REGULAT), η καλή μάσηση και η ηρεμία.

• Η τακτική χρήση των ενεργών ζωντανών προβιοτικών μέσα σε επιλεγμένα βότανα VITA BIOSA.

• Ο φυσιολογικός τοκετός.

• Ο θηλασμός

• Το σωστά αφομοιωμένο γεύμα. Τα φιλικά μικρόβια ζουν εν μέρει από προϊόντα σωστής πέψης. Τα εχθρικά αντίθετα από αχώνευτες τροφές και μη απορροφούμενα υγρά.

• Η κατανάλωση φυτικών τροφών ενισχύει τα φιλικά. Η κατανάλωση ζωικών τροφών ενισχύει τα εχθρικά. Καθώς επίσης η υπερκατανάλωση τροφών γενικά.

• Τη μεγαλύτερη και άμεση καταστρεπτική συνέπεια για την εντερική χλωρίδα την έχουν τα αντιβιοτικά. 

Αυτά μπορούν σε διάστημα λίγων ημερών να καταστρέψουν ολοσχερώς την χλωρίδα του εντέρου και κατ’ επέκταση την άμυνα. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν το αντιβιοτικό στρέφεται εναντίον ενός είδους μόνο μικροβίων. Αντίθετα τα εχθρικά μικρόβια θα αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα.

 

Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Allcura
Τεμάχια 1
Περιεκτικότητα (ml). 500/1000
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Allcura Vita Biosa Aronia Probiotics 500ml/1000ml - Προβιοτικά Στελέχη Σε Υγρή Μορφή
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved