ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

Viogenesis L-Glutamine powder 250gr - Γλουταμίνη σε σκόνη για άμεση απορρόφηση

Ειδική Τιμή 21,58 € Κανονική Τιμή 26,00 €
Σε απόθεμα
SKU
7621
Viogenesis L-Glutamine powder 250gr - Γλουταμίνη σε σκόνη για άμεση απορρόφηση

Συμπλήρωμα διατροφής

Γλουταμίνη σε σκόνη για άμεση απορρόφηση

Βασικό ανοσοθρεπτικό αμινοξύ για την αποκατάσταση και αναδόμηση των επιθηλίων του γαστροπεπτικού, νευρικού και μυϊκού συστήματος

Για την διατήρηση της ενέργειας στους νευρώνες

Ιδανικό για αποκατάσταση μετά από εγχειρήσεις, βαριές ασθένειες, χημειοθεραπείες και έντονη αθλητική δραστηριότητα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ

Η γλουταμίνη είναι ένα κατά συνθήκη απαραίτητο αμινοξύ, είναι το τρίτο πιο άφθονο αμινοξύ στο σώμα και τον εγκέφαλο. Είναι το πιο άφθονο ελεύθερο αμινοξύ που βρίσκεται στους μύες του σώματος. Διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο του εγκεφάλου. Η γλουταμίνη, ένας ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής, δρα ως πρόδομος του GABA, του αμινοξέος κατά του άγχους. Διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, όπου αυξάνει την ενέργεια και τη νοητική γρηγοράδα. Στον εγκέφαλο η γλουταμίνη μετατρέπεται σε γλουταμικό οξύ – που είναι απαραίτητο για την εγκεφαλική λειτουργία – και αντίστροφα. Βοηθά στη διατήρηση της κατάλληλης οξεο-αλκαλικής ισορροπίας του σώματος και είναι η βάση των δομικών λίθων για τη σύνθεση του RNA και DNA. Προάγει τη νοητική ικανότητα και τη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού σωλήνα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαπερατότητας του εντέρου, διότι αποτελεί «τροφή» των εντερικών κυττάρων. 

Η ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ

Βοηθά τον εγκέφαλο να απορρίψει τα απόβλητα της αμμωνίας, ένα παραπροϊόν διάσπασης των πρωτεϊνών. Όταν διασπάται ένα αμινοξύ, απελευθερώνεται άζωτο. Το σώμα χρειάζεται άζωτο, αλλά το ελεύθερο άζωτο μπορεί να σχηματίσει αμμωνία, η οποία είναι ιδιαίτερα τοξική για τους εγκεφαλικούς ιστούς. Το συκώτι μπορεί να μετατρέψει το άζωτο σε ουρία, η οποία εκκρίνεται στα ούρα, ή το άζωτο μπορεί να προσδεθεί στο γλουταμικό οξύ. Αυτή η διαδικασία σχηματίζει γλουταμίνη. Η γλουταμίνη είναι μοναδική ανάμεσα στα αμινοξέα στο ότι κάθε μόριο δεν περιέχει ένα άζωτο, αλλά δύο. Έτσι, η δημιουργία της βοηθά να καθαρίσει η αμμωνία από τους ιστούς, ιδιαίτερα τον εγκεφαλικό ιστό, και μπορεί να μεταφέρει άζωτο από το ένα σημείο στο άλλο 

ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η γλουταμίνη βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στους μύες και είναι άμεσα διαθέσιμη, όταν χρειάζεται, για τη σύνθεση των πρωτεϊνών των σκελετικών μυών. Η γλουταμίνη βοηθά το σώμα στη μυϊκή ανάπτυξη, όταν η ασθένεια προκαλεί μυϊκή φθορά – κάτι που παρατηρείται μετά από υψηλό πυρετό, χρόνιο στρες, ασθένεια ή τραυματισμό. Λόγω του ότι αυτό το αμινοξύ βοηθά στο κτίσιμο και στη διατήρηση των μυών, η λήψη γλουταμίνης είναι χρήσιμη για όσους κάνουν δίαιτα και για τους αρσιβαρίστες. Προλαμβάνει επίσης τη φθορά των μυών που προκαλείται από την μακρόχρονη ανάπαυση στο κρεβάτι ή από ασθένειες όπως ο καρκίνος και το AIDS. Αυτό συμβαίνει διότι το στρες και η βλάβη (όπως το χειρουργικό τραύμα) κάνει τους μύες να απελευθερώσουν γλουταμίνη στην κυκλοφορία του αίματος. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια του στρες, μπορεί να απελευθερωθεί το ένα τρίτο της γλουταμίνης που υπάρχει στους μύες. Ως αποτέλεσμα, το στρες και η ασθένεια μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια σκελετικών μυών. Αν όμως είναι διαθέσιμη αρκετή γλουταμίνη, αυτό μπορεί να προληφθεί. Όταν η γλουταμίνη λαμβάνεται με ισορροπημένα αμινοξέα, η μυϊκή διάσπαση (ατροφία) αποτρέπεται. Αυτοί που πρόκειται να κάνουν εγχείρηση θα πρέπει να λάβουν γλουταμίνη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγχείρηση.
Ο γιατρός Douglas Wilmore της ιατρικής σχολής του Harvard βρήκε ότι η γλουταμίνη είναι το κλειδί για τον μεταβολισμό και τη διατήρηση των μυών. Η γλουταμίνη είναι η πρωταρχική πηγή ενέργειας για το ανοσοποιητικό σύστημα και για παράγοντες που αυξάνονται από την αυξητική ορμόνη. 

ΓΙΑΤΙ Η ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΜΙΝΟΞΥ

Το 1980 η γλουταμίνη αποκαταστάθηκε ως ένα κατά συνθήκη απαραίτητο αμινοξύ. Πριν το 1980 η γλουταμίνη θεωρείτο ένα μη απαραίτητο αμινοξύ. Ένα κατά συνθήκη απαραίτητο αμινοξύ σημαίνει ότι υπό φυσιολογικές καταστάσεις το σώμα μπορεί να παρασκευάσει (συνθέσει) επαρκείς ποσότητες αυτού του αμινοξέος. Αλλά σε στιγμές στρες, όπως πυρετό, ασθένεια, τραύμα, δίαιτα ή χημειοθεραπεία, το σώμα δεν μπορεί να συνθέσει όσο χρειάζεται. Μια επιπλέον ποσότητα αυτού του αμινοξέος πρέπει να λαμβάνεται σε μορφή θρεπτικού συστατικού για την πρόληψη μιας έλλειψης. 

ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η πιο σημαντική λειτουργία της γλουταμίνης είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η γλουταμίνη υποστηρίζει τον πολλαπλασιασμό επιλεγμένων λευκών αιμοσφαιρίων που ενισχύουν το αμυντικό σύστημα του σώματος. Η γλουταμίνη βοηθά άλλα ανοσοποιητικά κύτταρα να σκοτώνουν βακτήρια, να θεραπεύουν πληγές και να διατηρούν και να υποστηρίζουν τη γλουταθειόνη, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό. Διατηρώντας τη γλουταθειόνη στο συκώτι προστατεύει αυτό το όργανο από τις επιδράσεις της υπερδοσολογίας ακεταμινοφαίνης. Υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη του παγκρέατος. 

ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ, ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Επιστήμονες του NIH (National Institutes of Health) το 1970 βρήκαν ότι η γλουταμίνη είναι το σημαντικότερο θρεπτικό συστατικό για τον εντερικό σωλήνα. Σε περιόδους ασθένειας, το σώμα χρησιμοποιεί περισσότερη γλουταμίνη για να βοηθήσει στην επισκευή των ιστών στα νεφρά, στα έντερα και στο συκώτι.
Το πλέον θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται για την επισκευή του εντέρου είναι η γλουταμίνη. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η γλουταμίνη είναι ένα από τα σημαντικότερα καύσιμα για το τοίχωμα των κυττάρων του εντέρου. Το σύνδρομο διαπερατότητας του εντέρου (leaky gut) αναγνωρίζεται συχνότερα σήμερα λόγω της αυξημένης χρήσης αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Το σύνδρομο διαπερατότητας του εντέρου κάνει τα έντερα πιο διαπερατά και επιτρέπει συστατικά και τροφές που φυσιολογικά δεν περνούν στην κυκλοφορία να περάσουν. Αυτό έχει αποτέλεσμα να προκαλούνται τροφικές αλλεργίες, κάτι που προκαλεί περισσότερη δυσφορία και πόνο. Η γλουταμίνη βοηθά το έντερο να θεραπευτεί και να γίνει λιγότερο διαπερατό. Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν ότι η γλουταμίνη βοηθά το στομάχι να θεραπευθεί από έλκη. 

ΑΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗΣ

Τα συμπληρώματα L-γλουταμίνης μπορούν να είναι χρήσιμα στη θεραπεία της αρθρίτιδας, των αυτοάνοσων ασθενειών, της ίνωσης, των εντερικών παθήσεων, των πεπτικών ελκών, ασθενειών των συνδετικών ιστών, όπως πολυμυοσίτιδα και σκληρόδερμα, και βλάβη των ιστών λόγω ακτινοθεραπείας για τον καρκίνο. Η L-γλουταμίνη μπορεί να ενισχύσει τη νοητική λειτουργία και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων, όπως αναπτυξιακές αναπηρίες, επιληψία, κόπωση, ανικανότητα, κατάθλιψη, σχιζοφρένεια και γηρατειά.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η L-γλουταμίνη σε δόση των 500 mg τέσσερεις φορές την ημέρα μειώνει την επιθυμία για αλκοόλ. Η L-γλουταμίνη φαίνεται επίσης ότι μειώνει την επιθυμία για γλυκά και υδατάνθρακες και έτσι μπορεί να είναι χρήσιμη για μερικούς ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με παχυσαρκία ή κατάχρηση ζάχαρης.
Η γλουταμίνη είναι ένας αποτελεσματικός διεγέρτης της αυξητικής ορμόνης, σύμφωνα με τον γιατρό Vincent Giampapa, διευθυντή του Longevity Institute International. Στο βιβλίο του Growth Young with HGH ο Dr. Giampapa ανέφερε ότι 2 γραμμάρια γλουταμίνης είναι πιο ισχυρά από 1 γραμμάριο αργινίνης, ορνιθίνης και λυσίνης σε συνδυασμό.

250gr.

Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Viogenesis
Τεμάχια 1
Κωδικός site 7621
ean13 4260006580845
Βάρος 0,250 kg
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Viogenesis L-Glutamine powder 250gr - Γλουταμίνη σε σκόνη για άμεση απορρόφηση
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved