ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

Catalysis Viusid oral vials for a strong immune system 15x30ml vials - Ενισχυτικό του ανοσοποιητικού

Ειδική Τιμή 56,90 € Κανονική Τιμή 67,03 €
Σε απόθεμα
SKU
9230
Catalysis Viusid oral vials for a strong immune system 15x30ml vials - Ενισχυτικό του ανοσοποιητικού

Αρ. γνωστ. ΕΟΦ : 79982 / 25/07/2018

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι ένα σύνολο οργάνων και βιολογικών μηχανισμών, υπεύθυνο για την άμυνά του. Αποτελείται από πολλά διαφορετικά όργανα και ιστούς. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι ο μυελός των οστών και ο θύμος αδένας. Σε αυτά δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού . Δευτερεύοντα όργανα του ανοσοποιητικού συστήματος είναι οι αμυγδαλές, ο σπλήνας, τα λεμφογάγγλια και οι πλάκες Peyer.

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελείται από δύο βασικές ομάδες κυττάρων, τα κύτταρα της λεμφικής σειράς (λεμφοκύτταρα) και τα κύτταρα της μυελικής σειράς. Τα λεμφοκύτταρα περιλαμβάνουν τα Β-λεμφοκύτταρα, τα Τ-λεμφοκύτταρα, καθώς επίσης και τα μεγάλα κοκκιώδη κύτταρα (ή φυσικά κύτταρα φονείς).

Τα κύτταρα της μυελικής σειράς αποτελούνται από τα μονοκύτταρα/μακροφάγα, τα δενδριτικά κύτταρα, τα ουδετερόφιλα, τα ηωσινόφιλα και τα βασεόφιλα. Η ανοσολογική απάντηση είναι ο ειδικός εκείνος μηχανισμός άμυνας που αναγνωρίζει ξένες ουσίες  (όπως βακτήρια, καρκινικά κύτταρα κλπ) με σκοπό να τις απενεργοποιήσει ή να τις καταστρέψει. Το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι ο μηχανισμός άμυνας που μπορεί να προλάβει πολλές ασθένειες.

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί δεν μπορεί να επιτελέσει την κύρια λειτουργία του, που είναι η προφύλαξη του οργανισμού από τις εισβολές ξένων ουσιών, βακτηρίων, ιών ή και καρκινικών κυττάρων.

Σε περίπτωση που το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί φυσιολογικά, δημιουργούνται οι διάφορες μορφές ανοσοανεπάρκειας. Η ανοσοανεπάρκεια διακρίνεται σε πρωτογενή και δευτερογενή, αλλά και τα δύο είδη χαρακτηρίζονται από την ίδια αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η περισσότερο γνωστή ανοσοανεπάρκεια προκαλείται από τον ανθρώπινο ιό της αναοανεπάρκειας (HIV). 

Περιγραφή προϊόντος

Το VIUSID® είναι ένα διατροφικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την αύξηση της ανοσολογικής αντίδρασης, σε όλες τις διαδικασίες που προκαλούν ανοσοανεπάρκεια.  Περιέχει πληθώρα πολύτιμων συστατικών, όπως περιγράφεται στη συνέχεια.

Η Γλυκοζαμίνη ευθύνεται για τη βιοσύνθεση των πρωτεογλυκανών και των γλυκοζαμινογλυκανών. Συγκεκριμένα η γλυκοζαμίνη δρα στη σύνθεση δομικών πρωτεϊνών (επένδυση κυτταρικής μεμβράνης, κολλαγόνο, οστεοειδές, μήτρα οστού), λιπαντικών (βλεννίνη, εκκρίσεις βλεννογόνων), μορίων μεταφοράς και ανοσολογικών μορίων (ανοσοσφαιρίνες, ιντερφερόνη), ορμονών (γοναδοτροπίνη, TSH, TRF) και ενζύμων (πρωτεάσες, νουκλεάσες κλπ.). Επίσης η ‘’Μοριακά Ενεργοποιημένη’’ γλυκοζαμίνη έχει επιδείξει εξαιρετική αντιική δράση κατά των DNA & RNA ιών.

Το Μηλικό οξύ (ή μαλικό οξύ) είναι ένα φυσικό οργανικό οξύ, που απαντάται σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά και ιδιαίτερα στα πράσινα μήλα, από τα οποία πήρε και το όνομά του. Ανήκει στην οικογένεια των α-υδρόξυ-καρβοξυλικών οξέων, καθώς τόσο το υδροξύλιο όσο και το καρβοξύλιό του είναι ενωμένα με το ίδιο άτομο άνθρακα. Το μηλικό οξύ είναι ενδιάμεσο ενός κύκλου μεταβολισμού σακχάρων στους ζώντες οργανισμούς, με μεγάλη βιολογική σημασία (κύκλος κιτρικού οξέος – κύκλος του Krebs), δηλαδή μέρος της διαδικασίας κατά την οποία οι ζωντανοί οργανισμοί μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια. Επιπλέον, είναι το μοναδικό συστατικό που συμμετέχει στην παραπάνω διαδικασία, το οποίο έχει συσχετιστεί, πέραν κάθε αμφιβολίας, με τη φυσική δραστηριότητα και την παραγωγή ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα. Η σωματική αντοχή των ανθρώπων συνδέεται άμεσα με σημαντική αύξηση των ενζύμων που προκαλούν τον μεταβολισμό του μηλικού οξέος. Ο εστέρας του μηλικού οξέος (μηλικός σίδηρος) χρησιμοποιείται ευρύτατα στην ιατρική για τη θεραπεία κάποιων μορφών αναιμίας. Το μηλικό οξύ χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ινομυαλγίας, του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης, του άγχους, του πόνου, της επίμονης κόπωσης, των μυϊκών πόνων, των αρθριτικών και των συμπτωμάτων που μοιάζουν με αρθριτικά, αλλά και στην αποκατάσταση και επαναφορά του οργανισμού μετά από έντονη άσκηση. Το μηλικό οξύ επίσης επιδεικνύει αντιική δράση. 

Το Γλυκυρριζινικό οξύ προέρχεται από τη ρίζα της γλυκόριζας και ανήκει δομικά στις σαπωνίνες. Κατόπιν λήψης από το στόμα το υδρολύεται σε 18β-γλυκυρετινικό οξύ, το οποίο απορροφάται από το λεπτό έντερο. Στο ήπαρ μεταβολίζεται  σε 3β-μονογλουκουρονυλ-18β-γλυκεριτικό οξύ. Αυτή είναι και η ενεργή μορφή που ανευρίσκεται στο ανθρώπινο αίμα, μετά από κατανάλωση του από το στόμα. Το Γλυκυριζινικό οξύ έχει αποδεδειγμένη αντιιϊκή δράση διότι δρα (in vitro και in vivo) εμποδίζοντας την αντιγραφή τόσο DNA όσο και RNA ιών διότι έχει την ικανότητα να μπλοκάρει την ιική αναπαραγωγή :

  1. Στην 1η φάση εμποδίζει το decapsulation του ιού διότι μπλοκάρει τις φωσφορυλιώσεις της Κινασης Ρ

Η κινάση P είναι απαραίτητη για τα αρχικά στάδια της ιικής αντιγραφής. Το γλυκυριζινικό οξύ σε χαμηλές δόσεις βρέθηκε ότι αναστέλλει επιλεκτικά τη φωσφορυλίωση πρωτεΐνης από την κινάση Ρ, χωρίς καμία σημαντική επίδραση σε άλλες κινάσες. Έχει αναφερθεί ότι αυτή η άμεση δέσμευση της γλυκυρριζίνης στην κινάση που συσχετίζεται με τον ιό έχει ως αποτέλεσμα την αδρανοποίησή της και τη μείωση της ιικής μολυσματικότητας

 

  1. Στη 2η φάση το γλυκυριζινικό οξύ εμποδίζει το μήνυμα της αντιγραφής των ιικών πρωτεινών (m-RNA). Όταν το DNA του ιού βγαίνει από την κάψα του τότε ξετυλίγεται και χρησιμοποιεί τις δομές του κυττάρου για να αντιγραφεί. Το GLIZIGEN εμποδίζει το μήνυμα αυτής της αντιγραφής

Επιπλέον,

Το γλυκιριζικό οξύ έχει αντι-έλκωτικές και αντι-ιικές ιδιότητες: επάγει την παραγωγή ιντερφερονών Γ και Α.

Το γλυκιριζικό οξύ μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένες πρωτεϊνικές δομές του ιού που επηρεάζουν την αλληλεπίδραση ή την είσοδο του ιού στο κύτταρο. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις μπορεί μερικές φορές να επιδεινώσουν την ικανότητα που πρέπει να συγκεντρώσουν τα δομικά συστατικά του ιού.

Το γλυκιρριζινικό οξύ αλληλεπιδρά με δομές ιού (πρωτεΐνες) που παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το στάδιο της ιογενούς λοίμωξης:

  • Απενεργοποίηση σωματιδίων εξωκυτταρικού ιού
  • Πρόληψη της ενδοκυτταρικής απόσπασης των μολυσματικών σωματιδίων.
  • Επιδείνωση της ικανότητας συναρμολόγησης των δομικών στοιχείων του ιού. 

Οι αντι-ιικές, αντι-οξειδωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του γλυκιρριζινικού οξέως εγγυώνται την αποτελεσματικότητα του προϊόντος σε ιογενείς λοιμώξεις που επηρεάζουν ορισμένα επιθήλια.

Για το λόγο αυτό, είναι ειδικά σχεδιασμένο για βλάβες που προκαλούνται από την επανενεργοποίηση του ιού Herpes (Τύποι Ι και II, έρπης ζωστήρας), καθώς και στην μόλυνση του γεννητικού βλεννογόνου από τον ιό του HPV .

O αντι-ιικός και αντιοξειδωτικός ρόλος του γλυκυρριζινικού οξέος συμβάλουν στην εξάλειψη της λοίμωξης και τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται ως αποτέλεσμα του ιικού κύκλου. Επιπλέον, η αύξηση της άμυνας σε τοπικό επίπεδο, βοηθάει στον έλεγχο της μολυσματικής διαδικασίας

Η Αργινίνη είναι ένα απαραίτητο για τον οργανισμό αμινοξύ που χρησιμεύει στην παραγωγή ενέργειας στους μύες και στην ανάπτυξη και επιδιόρθωσή τους. Αποτελεί πρόδρομη ουσία μονοξειδίου του αζώτου. Το μονοξείδιο του αζώτου είναι ένα στοιχείο που παράγεται από τα ενδοθηλιακά κύτταρα των αιμοφόρων αγγείων και συντελεί στη χαλάρωση των λείων μυϊκών ινών, προάγοντας έτσι την ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Τέλος, η αργινίνη βοηθά στην αποβολή των υποπροϊόντων του μεταβολισμού, συντελώντας έτσι στην προστασία του ήπατος και την αποτοξίνωση του ανθρώπινου οργανισμού.

Η Γλυκίνη είναι το απλούστερο αμινοξύ της ομάδας των 20 αμινοξέων από τα οποία συντίθενται οι πρωτεΐνες των βιολογικών οργανισμών, γνωστά ως “πρωτεϊνογόνα αμινοξέα”. Είναι το μοναδικό μη χειρόμορφο από τα πρωτεϊνογόνα αμινοξέα, αφού δε διαθέτει ασύμμετρο άτομο άνθρακα. Η γλυκίνη παίζει σημαντικό ρόλο ως ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στο νωτιαίο μυελό, στο εγκεφαλικό στέλεχος και στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Επίσης, είναι απαραίτητο αμινοξύ για την ανάπτυξη των σκελετικών μυών και των ιστών και συμβάλλει στη σύνθεση και τη δομική σταθερότητα των νουκλεϊνικών οξέων (DNA, RNA). Πιθανώς η δράση της οφείλεται στο ότι η γλυκίνη δρα ως ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο. Η ιδιότητά της αυτή προκαλεί ένα αίσθημα ηρεμίας, ενισχύει τη μνήμη, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και έχει κατευναστική δράση με θετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις σχιζοφρένειας. Ακόμη, η γλυκίνη χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις εγκεφαλικών επεισοδίων, στην καλοήθη υπερτροφία του προστάτη και σε ορισμένες σπάνιες κληρονομικές μεταβολικές διαταραχές. Επιπλέον, έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των βλαβών που μπορούν να προκαλέσουν στα νεφρά ορισμένα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται μετά από μεταμοσχεύσεις οργάνων, καθώς και για την προστασία του ήπατος από την επιβλαβή επίδραση του αλκοόλ. Η γλυκίνη χρησιμοποιείται ως συστατικό σε αντιγηραντικές κρέμες και φαρμακευτικά σκευάσματα. Πρόσφατα, ερευνητικές μελέτες έδειξαν ότι μεταλλάξεις στα γονίδια CGAT και SHMT2, τα οποία ρυθμίζουν την παραγωγή γλυκίνης, ευθύνονται για τα ελαττώματα που παρουσιάζονται στην κυτταρική αναπνοή (μιτοχονδρία) των ηλικιωμένων ατόμων. Οι ερευνητές έδειξαν ότι με αλλαγή της ρύθμισης αυτών των γονιδίων μπορούν να επάγουν προβλήματα ή να επαναφέρουν τη μιτοχονδριακή λειτουργία των ινοβλαστών. Η μελέτη έδειξε ότι η προσθήκη γλυκίνης σε καλλιέργειες ινοβλαστών ηλικίας 97 ετών επανέφερε τη μιτοχονδριακή αναπνευστική τους λειτουργία.

Ο Θειικός Ψευδάργυρος περιλαμβάνεται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που περιέχει τις σημαντικότερες ουσίες που χρειάζονται στο σύστημα υγείας των ανθρώπων. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, συμμετέχει στο μεταβολισμό μακροθρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη) ενώ συμμετέχει ως συμπαράγοντας σε πάνω από 300 ένζυμα. Επιπλέον, συμμετέχει στην έκφραση γονιδίων, στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, στην άμυνα του οργανισμού, και συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία,  στη γονιμότητα και την αναπαραγωγή, στον φυσιολογικό μεταβολισμό της βιταμίνης Α , στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών, στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα και στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης.

Επιπλέον στο VIUSID περιέχονται βιταμίνη C (με γνωστή αντι-οξειδωτική δράση) και το σύμπλεγμα βιταμινών Β, που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ερυθρών αιμισφαιρίων.

Όλα τα συστατικά που αναλύθηκαν παραπάνω εμπεριέχονται στο VIUSID Mοριακά Eνεργοποιημένα, οπότε αυξάνεται  σε μεγάλο βαθμό η δύναμη της βιολογικής δραστηριότητάς τους, χωρίς τροποποίηση ή μεταβολή της μοριακής τους δομής.

Το VIUSID® είναι το μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής που δρα πολλαπλά, τόσο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όσο και στη ρύθμιση της ομοιόστασης του ανθρώπινου σώματος.

To VIUSID είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό σκεύασμα που κυκλοφορεί στην αγορά σύμφωνα με το BRUNSWICK LABOLATORIES (ερευνητικό εργαστήριο στην Αμερική).

Τέλος το VIUSID® συνδυάζεται άριστα με τις αντιρετροϊκές αγωγές όπου :

  • επιφέρει περαιτέρω μειώσεις του ιικού φορτίου σε ασθενείς με σταθερά χαμηλό έως μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο.

  • μειώνει τη χοληστερόλη, την LDL και τα τριγλυκερίδια σε ασθενείς με συνδυασμένες θεραπείες και συσχετίστηκε με τη μείωση της επίπτωσης και της σοβαρότητας μερικών από τις παρενέργειες των αντιρετροϊκών θεραπειών.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ του VIUSID®

Πρέπει να λαμβάνεται μετά τα γεύματα, διαλυμένο σε πόσιμο νερό, χυμό φρούτου ή γάλα.

  • Ενήλικες: 1 φιαλίδιο VIUSID® ημερησίως
  • Παιδία : ½ φιαλίδιο VIUSID® ημερησίως
15 φιαλίδια των 30ml έκαστο.
Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Catalysis
Πόσιμες αμπούλες 15
Τεμάχια 1
Κωδικός site 9230
ean13 8470002651265
Περιεκτικότητα (ml). 15x30
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Catalysis Viusid oral vials for a strong immune system 15x30ml vials - Ενισχυτικό του ανοσοποιητικού
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved