ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

A.Vogel Molkosan Fruit Prebiotics Blend Oral Sol 200ml - Πρεβιοτικό Για Καθημερινή Χρήση Παρασκευασμένο Από Ορό Τυρογάλακτος

Ειδική Τιμή 9,96 € Κανονική Τιμή 12,00 €
Σε απόθεμα
SKU
6436
A.Vogel Molkosan Fruit Prebiotics Blend Oral Sol 200ml - Πρεβιοτικό Για Καθημερινή Χρήση Παρασκευασμένο Από Ορό Τυρογάλακτος

Το Molkosan® είναι πρεβιοτικό σκεύασμα με γεύση φρούτων για καθημερινή χρήση παρασκευασμένο από ορό τυρογάλακτος, με υψηλή περιεκτικότητα σε λακτικό οξύ. Περιέχει ασβέστιο, αρώνια, χυμό ροδιού και το φυσικό γλυκαντικό στέβια.

Το Molkosan® είναι πρεβιοτικό σκεύασμα για καθημερινή χρήση παρασκευασμένο από ορό τυρογάλακτος, με υψηλή περιεκτικότητα σε λακτικό οξύ.

  • Πρεβιοτικό σκεύασμα πλούσιο σε L(+) γαλακτικό οξύ
  • Αντιοξειδωτικό
  • Παρασκευάζεται από γάλα βιολογικής προέλευσης
  • Χωρίς λακτόζη
  • Χωρίς θερμίδες
  • Αποδεκτό από vegetarians

Περιγραφή - τρόπος δράσης

Τα πρεβιοτικά ενισχύουν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς βοηθούν τα ωφέλιμα βακτήρια. Διασφαλίζοντας έτσι ένα υγιές πεπτικό σύστημα, το Molkosan® αποδεδειγμένα βοηθά σε περιπτώσεις φουσκώματος, αερίων, δυσκοιλιότητας.

Συστατικά

Συμπυκνωμένος ορός τυρογάλακτος, πλούσιος σε L+ λακτικό οξύ

Δοσολογία και τρόπος χρήσης

Ενήλικες και παιδιά άνω των 6  ετών:

Διαλύετε το Molkosan® σε αναλογία 1:10 σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό φρούτων ή λαχανικών (200ml περίπου) και ανακατεύετε καλά. Για καλύτερα αποτελέσματα να λαμβάνεται 2-3 φορές την ημέρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Η ιστορία του Molkosan®: Για πολλούς αιώνες, οι θεραπευτές γνώριζαν τη σημαντική αξία του ορού τυρογάλακτος φυσικής γαλακτοζύμωσης σαν τονωτικό ολόκληρου του οργανισμού.Ο ορός τυρογάλακτος είναι υποπροϊόν της τυροκομίας. Όταν παρασκευάζεται το τυρί, το φρέσκο βιολογικό γάλα  θερμαίνεται στους 100Fκαι προστίθεται ειδικό έυζυμο  για το πήξιμο. Το τυρόπηγμα χρησιμοποιείται για την παρασκευή του τυριού και το υγρό που παραμένει ονομάζεται τυρόγαλο. Το τυρόγαλο είναι πλούσιο σε πολύτιμα μέταλλα, όπως το ασβέστιο το κάλιο και ο φώσφορος αλλά είναι φτωχό σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες λίπη και πρωτεϊνες.


Τον 4ο π.Χ. αιώνα, ο Ιπποκράτης χορηγούσε δροσιστικό "τυρόγαλο" στους ασθενείς του, για τη βελτίωση της πέψης, τον καθαρισμό του αίματος, την προστασία του ήπατος, την παχυσαρκία, την αρθρίτιδα, τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, ενώ κατά τη διάρκεια του 1ο και 2ο μ.Χ. αιώνα, οι φυσικές κούρες αποτοξίνωσης με ορό τυρογάλακτος  αρχίζουν να εφαρμόζονται στο Montedela Τorre της Ιταλίας με εξαιρετικά αποτελέσματα  σε παθήσεις  των εντέρων και σε περιστατικά έντονης παχυσαρκίας.


Το 1700μ.Χ. στην περιοχή Αppenzell της Ελβετίας ο ορός τυρογάλακτος γνωρίζει μια πραγματική αναγέννηση όπου καταγράφονται περιστατικά από κορυφαίους γιατρούς, ανάμεσα στους οποίους και ο περίφημος Christoph Hufeland, ηγέτης της Πρωσικής υπηρεσίας υγείας. Σ αυτά τα περιστατικά αναφέρεταιότι πολλοί  χωρικοί θεραπεύουν δερματικά προβλήματα όπως έκζεματα και μυκητιάσεις καθώς και πεπτικές διαταραχές με τη χρήση τυρογάλακτος.

Λίγο αργότερα τα health whey cure resorts της Ελβετίας, όπου ακριβές κούρες αποτοξίνωσης με φρέσκο ορό εφαρμόζονταν στους επισκέπτες τους, γίνονται γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Ο γιατρός Α.Vogel (1902-1996) που διατηρούσε την κλινική του σε απόσταση 15km από το Appenzel όταν πληροφορήθηκε για τις  θεραπευτικές  ιδιότητες του ορού, πειραματίστηκε πάνω στις μεθόδους παραγωγής του και συνέθεσε στη συνέχεια το έτος 1947 ένα συμπυκνωμένο φρέσκο προϊόν τυρογάλακτος για να μπορέσουν να επωφεληθούν  όλοι όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Ελβετία.

Αυτή ήταν και η αρχή της  ιστορίας του φημισμένου Molkosan®. Από τότε χιλιάδες συσκευασίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο μέχρι και σήμερα για να αντιμετωπιστούν  προβλήματα όπως εκζέματα, ονυχομυκητιάσεις, δερματικές μυκητιάσεις, δυσπεψία, φούσκωμα, παχυσαρκία, διαβήτης και προδιαβητικές καταστάσεις και γενική τόνωση του οργανισμού.


L(+) γαλακτικό οξύ

Κατά την παραγωγή του Molkosan®, φρέσκο βιολογικό γάλα τυροποιείται με την βοήθεια ενζύμων. Στο τυρόγαλο προστίθεται  ειδικές καλλιέργειες βακτηριδίων  και επιπλέον L(+) γαλακτικό οξύ. Αφαιρείται η απομένουσα πρωτεϊνη  και το Molkosan® συμπυκνώνεται αργά σε κενό.

Το Molkosan® είναι πλούσιο σε L(+)γαλακτικό οξύ, συστατικό απόλυτα απαραίτητο στη  διαδικασία της πέψης. Αν σκεφτεί κάνεις ότι σε κάθε διάστημα λίγων δευτερολέπτων το σώμα μας παράγει 50.000 νέα κύτταρα, κατανοεί το πόσο σημαντικής αξίας είναι η ποιότητα της τροφής μας, για να εξασφαλιστεί η σωστή απορρόφηση της κατά την πέψη. Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια ζωής μας 30.000kg στερεών τροφών και 50.000kg υγρών συστατικών καθώς και διάφορες τοξίνες από συντηρητικά, πρόσθετα, φάρμακα και βακτήρια εισέρχονται στο πεπτικό μας σύστημα. Εάν η λειτουργία της πέψης δεν πραγματοποιείται σωστά, τότε ολόκληρος ο οργανισμός υποφέρει από χαμηλά επίπεδα ενέργειας, το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί, ενώ προβλήματα μνήμης και δερματικές νόσοι εμφανίζονται συχνά.

Το L(+) γαλακτικό οξύ, κύριο συστατικό του Molkosan® βοηθάει όλο το γαστρεντερικό σύστημα να επαναλειτουργήσει σωστά. Οι ολιστικοί γιατροί το ονομάζουν πρεβιοτικό. Το πρεβιοτικό πρέπει να βρίσκεται στον οργανισμό πριν και κατά τη διάρκεια λήψης προβιοτικών συμπληρωμάτων για να μπορέσουν τα τελευταία  να είναι αποτελεσματικότερα. Ακριβώς όπως ο αγρότης πρεπει να προετοιμάζει το έδαφος πριν τη σπορά , έτσι και το έντερο χρειάζεται προετοιμασία και καθαρισμό πριν από τη λήψη ζωντανών προβιοτικών.

Το Μolkosan σταματάει αμέσως την προσκόληση  των παθογόνων μικροβίων στα τοιχώματα του εντέρου  και συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγιούς εντερικής  χλωρίδας με την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των φιλικών βακτηρίων.


Εφαρμογές Ενδείξεις:

Το Molkosan® είναι εξαιρετικά ευεργετικό φυσικό μέσο ισορροπίας για τους ανθρώπους που υποφέρουν από φούσκωμα, δυσανεξία σε τροφές και λακτόζη και από δυσκοιλιότητα, αφού το L(+) γαλακτικό οξύ, συμβάλει στη διάσπαση των πρωτεϊνών και της λακτόζης, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει σημαντικά τον οργανισμό στην απορρόφηση πολύτιμων μετάλλων όπως ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και ενζύμων αφού αυξάνει την  βιοδιαθεσιμότητα τους. Χρησιμοποιείται με επιτυχία για τον καθαρισμό και την ενίσχυση της εντερικής χλωρίδας σε άτομα που υποφέρουν από υπερανάπτυξη του μύκητα candida και άλλων παθογενών μικροοργανισμών μετά από αυξημένη χρήση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων.


Ο Dr A.Vogel πρότεινε τη λήψη Molkosan® σε όλα τα περιστατικά παχυσαρκίας όπου με μεγάλη  επιτυχία αντιμετώπιζε  το πρόβλημα του αργού μεταβολισμού. Το Molkosan® μπορεί να λαμβάνεται κάθε μέρα  για μεγάλο χρονικό διάστημα   σε δίαιτες αδυνατίσματος αφού ενεργοποιεί την καύση του λίπους και τονώνει όλο τον οργανισμό χωρίς καμία ανεπιθύμητη ενέργεια.

Τελευταίες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία  αποδεικνύουν  την ευεργετική επίδραση του Molkosan® σε διαβητικές και προδιαβητικές  καταστάσεις σε υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερίνης στο αίμα, σε αρτηριοσκλήρωση, υπέρταση, αρθρίτιδα, ρευματισμούς και αρθρώσεις, αφού τονώνει και καθαρίζει το πάγκρεας το στομάχι και τα έντερα.


Χρήση: Το Molkosan® κυκλοφορεί σε δύο μορφές.

1.    Ορός Molkosan®: O παραδοσιακός συμπυκνωμένος  ορός τυρογάλακτος, με τη χαρακτηριστική υπόξινη γεύση, ο οποίος παρασκευάζεται ακόμα και σήμερα  σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή του Dr A.Vogel. Λαμβάνεται πάντα αραιωμένο σε νερό.

Εσωτερική λήψη: Ένα  μικρό κουταλάκι διαλυμένο  σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό , τσάϊ ή χυμό  λαμβάνεται κατά τη διάρκεια κάθε γεύματος.

Εξωτερική χρήση: Σε ονυχομυκητιάσεις και  δερματικές μυκητιάσεις, εμβρέχουμε βαμβάκι με Molkosan® και εφαρμόζουμε στην περιοχή. Το βαμβακι  μπορεί να παραμείνει επάνω στο νύχι όλο το βράδυ.

2.    Flora balance: Πρόκειται για συνδυασμό του παραδοσιακού Molkosan® με πράσινο τσάϊ και φυτικές ίνες σε μορφή σκόνης η οποία διαλύεται στο νερό, έχει γεύση πορτοκάλι και διατηρεί όλα τα ευεργετικά για τον οργανισμό χαρακτηριστικά του Molkosan®.


Περιέχει : 

    Συμπυκνωμένο και παστεριωμένο ορό τυρογάλακτος χωρίς πρωτεϊνες και λίπος, πλούσιο σε L(+) γαλακτικό οξύ φυσικής γαλακτοζύμωσης (24,5% Μolkosan)

    Αντιοξειδωτικό εκχύλισμα  πράσινου τσαϊου (ένα φλιτζάνι  ανά  10gr προϊόντος)

    Διαλύτες φυτικές ίνες (6,1gr ανά 10gr προϊόντος)

    φρουκτόζη

Χρήση:  2 κουταλιές του γλυκού (10gr) σκόνης διαλύονται σε 1 μεγάλο ποτήρι νερό ή χυμό με καλή ανάδευση. Λαμβάνεται κατά τη διάρκεια ή μετά το φαγητό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα κάθε μέρα και για όσο χρειάζεται.

Συχνές ερωτησεις για το Molkosan® και το Flora balance

Μια νέα θεραπευτική αντίληψη για τον έλεγχο των λοιμώξεων είναι όχι πλέον τα αντιβιοτικά αλλά τα συμβιοτικά.

Διακρίνονται σε πρεβιοτικά και σε προβιοτικά. Επιδρούν στον γαστρικό βλεννογόνο και επηρεάζουν θετικά τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου και τον εντερικό βλεννογόνο.


1.    Τι είναι τα προβιοτικά; (Probiotics)

To έντερο είναι ένα καταπληκτικό μέρος πού έχει μια εσωτερική επιφάνεια μεγαλύτερη από 300 τετραγωνικά μέτρα - περίπου το μέγεθος ενός γηπέδου τένις! Αυτή η επιφάνεια είναι επενδεδυμένη με ένα ¨πλέγμα¨ που αποτελείται από περίπου 150 είδη βακτηρίων και ζυγίζει 1 κιλό . Σε συνθήκες καλής υγείας, αυτοί οι οργανισμοί ζουν σε αρμονία και ισορροπία μεταξύ τους. Όταν η ισορροπία αυτή όμως διαταραχθεί, (Dysbacteriosis) οργανισμοί όπως η Candida albicans αρχίζει να υπεραναπτύσεται διπλασιάζοντας την ποσότητα της, κάθε 20 λεπτά περίπου και οδηγώντας σε πεπτικές ενοχλήσεις όπως  φούσκωμα , δυσκοιλιότητα, αέρια, κόπωση, λήθαργο, μυκητιάσεις. Είναι αντιοξειδωτικές ουσίες, παρουσιάζουν ανοσοποιητική δράση, δρουν άμεσα στα ανοσοποιητικά κύτταρα του οργανισμού και ελαττώνουν τους προφλεμονώδες  μεσολαβητές. Τα  προβιοτικά  συμπληρώματα, περιέχουν φιλικά βακτήρια τα οποία υπάρχουν ήδη στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα ελαττώνουν τον αριθμό των παθογόνων μικροβίων και τις τοξίνες τους και ενισχύουν  την άμυνα του οργανισμού.


Έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντανακλώντας τη γενική πεποίθηση ότι τα φιλικά βακτήρια είναι απαραίτητα για την καλή υγεία του εντέρου και η χορήγηση τους βοηθάει στην αποκατάσταση και στη διατήρηση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας. Ωστόσο σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι ενώ τα προβιοτικά είναι χρήσιμα υπάρχει ανάγκη να δράσει κανείς σε ένα πιο θεμελιώδες  επίπεδο . Μπορεί να είναι αποτελεσματική ή αναπλήρωση με φιλικά βακτήρια αν δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον στο έντερο που θα βοηθήσει να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν.


2.    Τι είναι τα πρεβιοτικά; (Prebiotics)

Τα πρεβιοτικά όπως το Molkosan®, είναι βιολογικά φυσικά προϊόντα που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον στο έντερο στο οποίο τα φιλικά βακτήρια μπορούν να βρουν τροφή να ευδοκιμήσουν  και να αναπτυχθούν. Τα πρεβιοτικά είναι η τροφή των προβιοτικών. Δρουν έμμεσα ενισχύοντας τη συγκέντρωση των προβιοτικών και την ικανότητα τους  να περνούν αλώβητα από το όξινο περιβάλλον του στομάχου και από την επαφή τους με τα χολικά οξέα και να φτάνουν ανέπαφα  στα τοιχώματα του εντέρου για να προσκολληθούν εκεί. Είναι συστατικά τα οποία περιέχονται σε τροφές και επιλεκτικά διεγείρουν την ανάπτυξη  ευεργετικών βακτηρίων  στο έντερο (bifidobacteria-Lactobacilli) και παράλληλα, είναι μη απορροφούμενοι μεταβολίτες πολυσακχαριτών. Προβάλλουν αντίσταση έναντι των μικροβίων και με τον τρόπο αυτό ελαττώνουν τις λοιμώξεις. Το μητρικό γάλα θεωρείται η πρώτη πρεβιοτική ουσία που αυξάνει την άμυνα του νεογνού.

Ένα κατεστραμμένο εντερικό περιβάλλον, δεν μπορεί να αντέξει και να υποστηρίξει την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων, ακόμα και αν χορηγηθεί επιπλέον ποσότητα με την μορφή προβιοτικών συμπληρωμάτων. Συνεπώς μπορεί να είναι αναποτελεσματική η χρήση προβιοτικών αν δεν έχει ληφθεί προηγούμενα ή και παράλληλα ένα πρεβιοτικό συμπλήρωμα όπως το Molkosan® ή το Flora balance το οποίο θα δημιουργήσει το κατάλληλο όξινο έδαφος για τα φιλικά βακτήρια, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της πέψης και την επαναφορά της ζωτικότητας του οργανισμού.


3.    Μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί παράλληλα με φάρμακα;

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλληλεπίδρασης, γιατί το Molkosan® είναι τρόφιμο.


4.Μπορεί να δοθεί σε παιδιά; 

Παιδιά άνω των έξι ετών μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από τις ευεργητικές ιδιότητες του Molkosan®. Παιδιά κάτω των έξι ετών με πεπτικά προβλήματα θα πρέπει να παρακολουθούνται από τον γιατρό τους.


5.    Πότε χρειάζεται η λήψη του πρεβιοτικού Molkosan® ή Flora Balance;

Αν απαντήσετε θετικά σε δυο ή περισσότερες ερωτήσεις, τότε θα επωφεληθείτε σίγουρα από τη λήψη ενός πρεβιοτικού προϊόντος.

    Είστε συχνά κουρασμένοι και εξαντλημένοι;

    Παίρνετε αντιβιοτικά;

    Γυμνάζεστε ελάχιστα η καθόλου;

    Παίρνετε προβιοτικά συμπληρώματα ή πολυβιταμίνες?

    Πάσχετε από επαναλαμβανόμενες μυκητιασικές  λοιμώξεις;

    Θέλετε να απαλλαγείτε από το επιπλέον σωματικό λίπος που έχετε;

    Έχετε  πρόβλημα ελέγχου του σωματικού σας βάρους;

    Έχετε υψηλά επίπεδα σακχάρου, χοληστερίνης, τρικλυκεριδίων;

    Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα ή διάρροια;

    Έχετε δυσανεξία σε τροφές και στη λακτόζη;

    Καταναλώνετε καφέ ή αλκοόλ σε τακτική βάση;

    Υποφέρετε από κακή πέψη, φούσκωμα, αέρια;

    Η διατροφή σας είναι φτωχή σε βιταμίνες  και ανόργανα άλατα;

    Νιώθετε ότι πρέπει να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας;

    Τρώτε σακχαρούχα κάθε εβδομάδα;

    Εκτίθεστε συχνά  σε στρές;

    Έχετε δερματικά προβλήματα; (έκζεμα, ακμή, μύκητες)


Molkosan® και Flora balance

Η πικάντικη φρεσκάδα των Ελβετικών άλπεων


"Τη στιγμή  που κάποιος πληροφορείται για τα καταπληκτικά οφέλη του ορού τυρογάλακτος, γνωρίζει και το πόσο θα πρέπει να αποτιμάται"

Α.Vogel (1902-1996)

200ml.

Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής A.Vogel
Τεμάχια 1
Κωδικός site 6436
ean13 7610313417513
Περιεκτικότητα (ml). 200
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:A.Vogel Molkosan Fruit Prebiotics Blend Oral Sol 200ml - Πρεβιοτικό Για Καθημερινή Χρήση Παρασκευασμένο Από Ορό Τυρογάλακτος
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved