ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

Ethereal Nature Agrimonia Eupatoria dried herb 100gr - Αγριμόνιο (Ευπατόριο) βότανο (Agrimony)

4,00 €
Σε απόθεμα
SKU
eth nat 1533
Ethereal Nature Agrimonia Eupatoria dried herb 100gr - Αγριμόνιο (Ευπατόριο) βότανο (Agrimony)
Το Αγριμόνιο (Agrimonia Eupatoria) είναι ένα φυτό με μικρά κίτρινα άνθη, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρο το Νότιο Ημισφαίριο.

Τo όνομα του συνδέεται πιθανότατα με το Μιθριδάτη Ευπάτορα, τον βασιλιά του Πόρου που ήταν διάσημος βοτανολόγος της αρχαιότητας και βαφτίστηκε ευπατόριο από τον Διοσκουρίδη. Στη χώρα μας είναι γνωστό και ως Ασπροζάκι ή Φωνόχορτο ή Αγροιμιά.

Το Αγριμόνιο χρησιμοποιείται από τους βοτανοθεραπευτές σήμερα κυρίως ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος και θεωρείται ένα φυτό που επουλώνει πληγές και αρρώστιες. Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τα έλκη, τους κωλικούς και τη διάρροια. Οι τανίνες που περιέχει σε συνδυασμό με φοτοστερίνη και γόμμα του προδίδουν διουρητικές , στυπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το αγριμόνιο στη λαϊκή θεραπευτική χρησιμοποιήθηκε για την επούλωση ανοιχτών πληγών , για τσιμπήματα εντόμων, δαγκώματα φιδιών και διάλυση αποστημάτων.

Για να φτιάξουμε αφέψημα (θεωρείτε πως προφυλάσσει από το συνάχι) βράζουμε 50 γρ σε ένα λίτρο νερού και πίνουμε 3 φορές τη μέρα ανάμεσα στα γεύματα. Σαν έγχυμα (θεωρείται ιδανικό για γαστρεντερίτιδα, κυστίτιδα) ρίχνουμε σε ένα λίτρο νερού δύο κουταλάκια του τσαγιού αποξηραμένα φύλλα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Οι βοτανοθεραπευτές προτείνουν για γαργάρες και επιθέματα να βράσουμε για τρία λεπτά τρείς χούφτες σε ένα λίτρο νερού ενώ για ημικρανίες και θλάσεις κάνουμε ζεστά καταπλάσματα.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Αγριμόνιου, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.

100gr.
Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Ethereal Nature
Τεμάχια 1
Βάρος 0,100 kg
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Ethereal Nature Agrimonia Eupatoria dried herb 100gr - Αγριμόνιο (Ευπατόριο) βότανο (Agrimony)
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved