ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

Starmel Orexin Plus Appetite booster oral sln 150ml - δημιουργήθηκε για άτομα με κακή όρεξη ή απώλεια όρεξης

Ειδική Τιμή 12,33 € Κανονική Τιμή 14,50 €
Σε απόθεμα
SKU
5105
Starmel Orexin Plus Appetite booster oral sln 150ml - δημιουργήθηκε για άτομα με κακή όρεξη ή απώλεια όρεξης

Orexin Plus 

Το OREXIN plus κατηγοριοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής με λυσίνη, βασιλικό πολτό, εκχυλίσματα φυτών και βιταμίνες σε υγρή μορφή.

Το προϊόν δημιουργήθηκε για άτομα με κακή όρεξη ή απώλεια όρεξης  

Είναι κατάλληλο για παιδιά και ενήλικες.


Η γεύση φράουλας δίνει στο προϊόν μια ευχάριστη γεύση, η οποία διευκολύνει την ενσωμάτωσή της στη διατροφή των παιδιών.

Η φιάλη περιέχει 150 ml και λαμβάνεται μία φορά την ημέρα (δόση: 10 ml ανά μερίδα).

Orexin Plus - Συστατικά

Ενεργά συστατικά σε 10 ml (2 κουτάλια):

Λυσίνη: 100 mg

Εκχύλισμα Νεραντζιού: 30 mg

Βασιλικός πολτός: 25 mg

Εκχύλισμα αγκινάρας: 13 mg

Παντοθενικό οξύ: 6 mg (100% NRV *)

Βιταμίνη Β6: 1,4 mg (100% NRV *)

Θειαμίνη(B1): 1,1 mg (100% NRV *)

Φολικό οξύ: 200 μg (100% NRV *)

Βιταμίνη Β12: 2,5 μg (100% NRV *)

NRV = θρεπτική τιμή αναφοράς

Δεν περιέχει ζελατίνη, γλουτένη, τεχνητά χρώματα, ζύμη ή λακτόζη. Κατάλληλο για χορτοφάγους. 

Orexin Plus – εγκεκριμένοι ισχυρισμοί υγείας

Η λυσίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ, το οποίο αποτελεί σημαντικό συστατικό των πρωτεϊνών στο σώμα. Γενικά, η λυσίνη αποκτάται μέσω της κατανάλωσης πηγών τροφίμων, όπως το κόκκινο κρέας, οι πατάτες, το γάλα, τα ψάρια, τα φασόλια και ορισμένα προϊόντα με βάση τη σόγια. Εάν η διατροφή σας αποτελείται κυρίως από τροφές με βάση τα δημητριακά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή προσφορά λυσίνης.
Τα μεσογειακά φυτά όπως το νεράντζι και η αγκινάρα συμβάλλουν στην όρεξη και την κανονική πέψη καθώς και σε άλλα προσεκτικά επιλεγμένα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την κανονική λειτουργία του σώματος.
Η θειαμίνη, η βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη Β12 συμβάλλουν στην φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στον φυσιολογικό μεταβολισμό που δίνει ενέργεια,
Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει επίσης στον φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου.
Το παντοθενικό οξύ συμβάλλει στην κανονική ψυχική απόδοση και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. 

Orexin Plus – το background των συστατικών του 

ΑΜΙΝΟΞΕΑ

Λυσίνη: Η λυσίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ. Δεν είναι ένα άμεσο διεγερτικό της όρεξης όπως μερικά φάρμακα (δηλαδή pizotifen), αλλά επειδή βοηθά στην παραγωγή πεπτικών ενζύμων λειτουργεί ως ενισχυτής της όρεξης.

Η συμπλήρωση λυσίνης έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την όρεξη και τον ρυθμό ανάπτυξης σε ανεπαρκώς αναπτυσσόμενα βρέφη, αλλά ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι σαφής (βλ. Συνημμένη βιβλιογραφία).

Τα επιστημονικά στοιχεία είναι αρκετά καλά, και συνεχώς αυξάνονται.

          Literature:Nestor W. Flodin. 2015. The Metabolic Roles, Pharmacology and Toxicology of Lysine. Department of Biochemistry and Molecular Biology, College of Medicine, University of South Alabama, Mobile. Review Article.
 
 
Orexin Plus – το background των συστατικών του
 

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

 

Ο βασιλικός πολτός είναι μια λευκή και ιξώδης ουσία που μοιάζει με ζελέ, είναι μια μορφή έκκρισης υποφυσιογόνιου και κάτω γνάθου από τις μέλισσες των εργατριών. Είναι επίσης γνωστό ως "superfood" που καταναλώνεται αποκλειστικά από τη βασίλισσα μέλισσα.

Ο βασιλικός πολτός τροφοδοτείται επίσης στις προνύμφες των μελισσών κατά την εκκόλαψη και βοηθά στην καλλιέργεια του γόνου.

Το Royalactin είναι το κύριο συστατικό του βασιλικού πολτού που επιτρέπει τη μορφολογική αλλαγή μιας προνύμφης στη βασίλισσα μέλισσα. Αυτή η σούπερ τροφή είναι ο κύριος λόγος για τη μακροζωία της βασίλισσας μέλισσας σε σύγκριση με τις άλλες μέλισσες. 

Ο βασιλικός πολτός χρησιμοποιείται ευρέως ως διαιτητικό συμπλήρωμα διατροφής για την καταπολέμηση διαφόρων χρόνιων παθήσεων.

Επιπλέον, είναι μια από τις αξιόλογες θεραπείες για τα ανθρώπινα όντα τόσο στην παραδοσιακή όσο και στη σύγχρονη ιατρική.

Πολλές φαρμακολογικές δραστηριότητες όπως

αντιβακτηριακές,

αντινεοπλασματικές,

αντιαλλεργικές,

αντιφλεγμονώδεις και

ανοσορρυθμιστικές επιδράσεις  κ.λ.π.έχουν επίσης αποδοθεί σε αυτόν.

Orexin Plus – το background των συστατικών του   

Ο βασιλικός πολτός αποτελείται από νερό (50% - 60%), πρωτεΐνες (18%), υδατάνθρακες (15%), λιπίδια (3% - 6%), ανόργανα άλατα (1.5%) και βιταμίνες. Με βάση τη σύγχρονη φασματομετρική ανάλυση, περίπου 185 οργανικές ενώσεις έχουν ανιχνευθεί στο βασιλικό πολτό.
Η Royalactin είναι η πιο σημαντική πρωτεΐνη που υπάρχει στο βασιλικό πολτό. Επιπλέον, ο βασιλικός πολτός αποτελείται από σημαντικό αριθμό βιοδραστικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου του 10-υδροξυ-2-δεκενοϊκού οξέος (HAD), το οποίο έχει κάποιες ανοσο διαμορφωτικές ιδιότητες.
Τα λιπαρά οξέα, οι πρωτεΐνες, η μονοφωσφορική αδενοσίνη (ΑΜΡ), το οξείδιο Ν1, η αδενοσίνη, η ακετυλοχολίνη, οι πολυφαινόλες και οι ορμόνες όπως η τεστοστερόνη, η προγεστερόνη, η προλακτίνη και η οιστραδιόλη είναι άλλα χρήσιμα βιοδραστικά συστατικά που αναφέρθηκαν στο βασιλικό πολτό.
Ο βασιλικός πολτός είναι ένα από τα προϊόντα μελισσών που έχουν δυνατότητες για διάφορες θεραπείες σε ανθρώπους (Pasupuleti, 2017).  
Orexin Plus – το background των συστατικών του 

ΜΕΛΙ

Το μέλι αναγνωρίζεται παγκοσμίως λόγω των υψηλών θρεπτικών του συστατικών που είναι επωφελείς για την ανθρώπινη ευημερία. Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά από Αιγύπτιους, Έλληνες, Ρωμαίους και Κινέζους για να επουλώσει πληγές και ασθένειες του εντέρου, συμπεριλαμβανομένων των γαστρικών ελκών.

Εκτός από τη χρήση εξωτερικά, το μέλι χρησιμοποιείται επίσης εσωτερικά ως λειτουργική τροφή για να παρέχει ενέργεια και θρεπτική διατροφή για την ενίσχυση ζωτικών οργάνων στο σώμα. Αυτό συμβαίνει από την αρχαιότητα.

Τα ενεργά συστατικά του μελιού, όπως γλυκόζη, φρουκτόζη, φλαβονοειδήπολυφαινόλες και οργανικά οξέα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητά του. Το μέλι είναι γνωστό για τις βιολογικές, φυσιολογικές και φαρμακολογικές του δραστηριότητες. Το μέλι είναι επίσης γνωστό ως υπερκορεσμένο διάλυμα σακχάρων. 

Orexin Plus – το background των συστατικών του

Το φυσικό μέλι αποτελείται από 82,4% υδατάνθρακες, 38,5% φρουκτόζη, 31% γλυκόζη, 12,9% από άλλα σάκχαρα, 17,1% νερό, 0,5% πρωτεΐνη, οργανικά οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες, φαινόλες και μυριάδες άλλες δευτερεύουσες ενώσεις. Επιπλέον, το μέλι αποτελείται από μικρές ποσότητες βιοδραστικώνσυστατικών, συμπεριλαμβανομένων φαινολικού οξέος, φλαβονοειδούς και α-τοκοφερόλης. 
Τα συστατικά μελιού με οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν φαινολικά οξέα, φλαβονοειδήασκορβικό οξύ, πρωτεΐνες, καροτενοειδή και ορισμένα ένζυμα, όπως οξειδάση γλυκόζης και καταλάση (Pasupuleti, 2017).
Το μέλι παρέχει επίσης ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως μέταλλα, φυτοχημικά και φλαβονοειδή, που βοηθούν τις πεπτικές διαδικασίες στο σώμα (Pasupuleti, 2017). 

Orexin Plus – το background των συστατικών του 

Orexin Plus – Το background των συστατικών του
   
Μελέτες έχουν δείξει ότι το φυσικό μέλι περιέχει μεγάλη ποσότητα πρεβιοτικών. Τα πρεβιοτικά συστατικά του μελιού, όπως η ινουλίνη, η ολιγοφρουκτόζη και οι ολιγοσακχαρίτες, προκάλεσαν την αύξηση των αριθμών των Lactobacillusacidophilus και L. plantarum κατά 10-100 φορές, πράγμα που ήταν ευεργετικό για την εντερική μικροβιακή χλωρίδα (Pasupuleti, 2017).
 
          Literature:  Visweswara Rao Pasupuleti, Lakhsmi Sammugam, Nagesvari Ramesh, Siew Hua Gan. 2017. Honey, Propolis, and Royal Jelly: A Comprehensive Review of Their Biological Actions and Health Benefits. Review Article. Oxidative Medicine and Cellular Longevity. Volume 2017, Article ID 1259510, 21 pages.
 

Orexin Plus – Το background των συστατικών του

CYNARA SCOLYMUS

 

Η αγκινάρα Globe (Cynara cardunculus L. subspScolymus (L.)) αποτελεί σημαντική συνιστώσα της μεσογειακής δίαιτας και είναι μια πλούσια πηγή βιοενεργώνφαινολικών ενώσεων και επίσης ινουλίνης, ίνας και ανόργανων συστατικών (Lattanzioa et al., 2009).

Η αγκινάρα είναι δημοφιλής για την ευχάριστη πικρή γεύση της, η οποία αποδίδεται κυρίως σε μια φυτική χημική ουσία που ονομάζεται cynarin που βρίσκεται στα πράσινα μέρη του φυτού. Το Cynarin θεωρείται ένα από τα κύρια βιολογικά ενεργά χημικά της αγκινάρας. Εμφανίζεται στην υψηλότερη συγκέντρωση στα φύλλα του φυτού, γι 'αυτό και τα φυτικά εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται συνήθως στη φυτική ιατρική.

Άλλες τεκμηριωμένες "δραστικές" χημικές ουσίες περιλαμβάνουν φλαβονοειδήλακτάνες σεσκιτερπενίουπολυφαινόλες και καφεοϋλκινικά οξέα (EMA, 2011).

Orexin Plus – Το background των συστατικών του

          Στη Γερμανία, το φύλλο των αγκινάρας χρησιμοποιείται ευρέως ως χολερυθρικόςγια τις δράσεις του για τη μείωση των λιπιδίων, για τον ερεθισμό του ήπατος και για την όρεξη από τουλάχιστον τριάντα χρόνια. Επιπλέον, στη γερμανική παιδιατρική ιατρική, τα βότανα με σχετικά χαμηλή πικρή αξία, όπως φύλλα αγκινάρας, θεωρούνται κατάλληλα για τη θεραπεία των διαταραχών της όρεξης (EMA, 2011).
 
          Literature:
       Lattanzioa Vincenzo, Paul A. Kroonb, Vito Linsalatac, Angela Cardinalic. 2009. Globe artichoke: A functional food and source of nutraceutical ingredients. Journal of functional foods.
       Ceccarelli Nello, Maurizio Curadi, Piero Picciarelli, Luca Martelloni, Cristiana Sbrana, Manuela Giovannetti. 2010. Globe artichoke as a functional food. Mediterr J Nutr Metab (2010) 3:197–201.
       EMA, Assessment report on Cynara scolymus L., folium. 2011. Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC).  
 

Orexin Plus – Το background των συστατικών του

 

CITRUS AURANTIUM ( νεράντζι ) 

Το Citrus aurantium χρησιμοποιείται για τη διέγερση της όρεξης λόγω πικρής γεύσης και αιθέριων ελαίων (Kreft, 2013).

Το Citrus aurantium (πικρό πορτοκάλι) είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια Rutaceae. Τα σημαντικότερα βιολογικώς δραστικά συστατικά των φρούτων C. aurantium είναι αλκαλοειδή φαιναιθυλαμίνηςοκτοπαμίνησύνεφρίνητυραμίνη, Ν-μεθυλτυραμίνη και ορνδενίνη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή και πτητικό έλαιο.

Το εσπεριδοειδές είναι εγγενές στην τροπική Ασία αλλά βρίσκεται σε όλες τις τροπικές και υποτροπικές χώρες. Είναι εύκολα διαθέσιμη φυτό που παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Τα σημαντικότερα ενεργά βιολογικά συστατικά στα βότανα Citrus είναι φλαβονοειδή, ειδικά hesperidinnaringin και αλκαλοειδή, κυρίως synephrine, με ευεργετικές ιατρικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Το Citrus aurantium χρησιμοποιείται επίσης στη βοτανοθεραπεία ως διεγερτικό της όρεξης (Suryawanshi, 2011). 

Orexin Plus – Το background των συστατικών του

          Η Ν-μεθυλτυραμίνη (NMT) είναι ένα πρωτοαλκαλοειδές που απομονώνεται από διάφορα είδη φυτών. Το NMT υπάρχει σε διάφορα είδη εσπεριδοειδών, συμπεριλαμβανομένου του πικρού πορτοκαλιού (Citrus aurantium). Το NMT έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την όρεξη και την πέψη των τροφών μέσω των διεγερτικών επιδράσεων του στην γαστρίνη και τις παγκρεατικές εκκρίσεις (Sidney, 2015).
          Literature:
       Sidney J. Stohs. 2017. Safety, Efficacy, and Mechanistic Studies Regarding Citrus aurantium (Bitter Orange) Extract and p-Synephrine. PHYTOTHERAPY RESEARCH. Creighton University Medical Center, Kitsto Consulting LLC, Frisco, TX, USA. Phytother. Res. (2017).
       Sidney J. Stohs and Michael J. Hartman. 2015. A Review of the Receptor Binding and Pharmacological Effects of N-methyltyramine. PHYTOTHERAPY RESEARCH. School of Pharmacy and Health Professions, Creighton University, Omaha, NE 68178, USA. AdvoCare International, Plano, TX 75074, USA.
       Kreft Samo in Nina Kočevar Glavač. 2013. Sodobna fitoterapija: z dokazi podprta uporaba zdravilnih rastlin. Fakulteta za farmacijo. Ljubljana : Slovensko farmacevtsko društvo.
       Suryawanshi Jyotsna A. Saoner. 2011. An overview of Citrus aurantium used in treatment of various diseases. Department of Pharmacy, Government Polytechnic, Amravati (M.S. India). African Journal of Plant Science Vol. 5(7), pp. 390-395.
 

Orexin Plus – με μια ματιά

Υγρό με ευχάριστη γεύση φράουλας
 

Κατάλληλο για παιδιά και ενήλικες 

Βασισμένο σε λυσίνη, βασιλικό πολτό, μέλι, βιταμίνες και μεσογειακά φυτικά εκχυλίσματα 

Δόση: 10 ml πριν το κύριο γεύμα (περιέχει κουτάλι μέσα)
 

Μπουκάλι: 150 ml 

 

Made in Europe (πρότυπα GMP)
Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Starmel
Τεμάχια 1
Κωδικός site 5105
ean13 3830044321727
Περιεκτικότητα (ml). 150
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Starmel Orexin Plus Appetite booster oral sln 150ml - δημιουργήθηκε για άτομα με κακή όρεξη ή απώλεια όρεξης
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved