ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

Capricare 1 Infant milk based on goat milk 400gr - Γάλα για βρέφη με βάση το κατσικίσιο γάλα

13,71 €
Σε απόθεμα
SKU
4935
Capricare 1 Infant milk based on goat milk 400gr - Γάλα για βρέφη με βάση το κατσικίσιο γάλα

Κλινικά αξιολογημένο**

διατροφικά πλήρες*

Το γάλα για βρέφη Capricare® με βάση το κατσικίσιο γάλα, είναι διατροφικά πλήρες και παράγεται με πλήρες κατσικίσιο γάλα. Είναι το μόνο που έχει αξιολογηθεί κλινικά. 

Βρεφικά γάλατα

Τα φυσικά χαρακτηριστικά του κατσικίσιου γάλακτος διατηρούνται καλύτερα στο βρεφικό γάλα που έχει ως βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα.

Το βρεφικό γάλα Capricare® με βάση το κατσικίσιο γάλα:

  • Βασίζεται στις μοναδικές πρωτεΐνες του κατσικίσιου γάλακτος σε περιεκτικότητα που έχει βελτιστοποιηθεί για βρέφη 6-12 μηνών*

  • Περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα βρέφη*, όπως:

    • Λακτόζη

    • Απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα

    • Απαραίτητα λιπαρά οξέα από επιλεγμένα φυτικά έλαια (ηλιέλαιο και έλαιο canola)

* Το μη επεξεργασμένο κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα δεν είναι κατάλληλα για βρέφη κάτω των 12 μηνών. Τα γάλατα αυτά δεν έχουν τα κατάλληλα επίπεδα πρωτεϊνών, λακτόζης, λιπών, βιταμινών ή μετάλλων.

Κλινική αξιολόγηση

Έχουν ολοκληρωθεί δύο ξεχωριστές διπλές -τυφλές τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές μελέτες (RCTs) με βρεφικό γάλα με βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα. Σ’ αυτές έγινε σύγκριση στην ανάπτυξη υγιών νεογέννητων που έλαβαν βρεφικό γάλα με βάση το κατσικίσιο γάλα και βρεφών που έλαβαν βρεφική φόρμουλα με βάση το αγελαδινό γάλα (1,2,3). Στην τελευταία μελέτη 200 βρέφη έλαβαν κατά τυχαίο τρόπο είτε βρεφικό γάλα με βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα, είτε βρεφική φόρμουλα με βάση το αγελαδινό γάλα. Ως αναφορά χρησιμοποιήθηκε ομάδα 101 βρεφών που θήλαζαν.

z-score.jpg

slider_four_1.png

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το βρεφικό γάλα με βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα πληροί τις προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη σύνθεση των γαλάτων 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας. [Επιτροπή της EFSA για τα Διαιτητικά Προϊόντα (2012). Επιστημονική Γνώμη σχετικά με την καταλληλότητα της πρωτεΐνης του κατσικίσιου γάλακτος ως πηγή πρωτεΐνης στα γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας. EFSA Journal 10: 2603]

Αποτελέσματα όσον αφορά στην ανάπτυξη

Δεν υπήρξε καμία διαφορά στο βάρος των βρεφών που έλαβαν βρεφικό γάλα με βάση το κατσικίσιο ή το αγελαδινό γάλα.

Διατροφικά αποτελέσματα

Η μελέτη εξέτασε τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών στα αναπτυσσόμενα βρέφη, όπως για παράδειγμα:

- Σίδηρο, μέσω της ποσότητας αιμοσφαιρίνης, μιας πρωτεΐνης μεταφοράς οξυγόνου στο αίμα και δείκτη πρόσληψης σιδήρου. Δεν υπήρξε διαφορά ανάμεσα στα επίπεδα αιμοσφαιρίνης στα βρέφη που έλαβαν βρεφικό κατσικίσιο γάλα και στα θηλάζοντα βρέφη, επιβεβαιώνοντας την ικανοποιητική πρόσληψη σιδήρου.

- Φυλλικό οξύ: τα επίπεδα φυλλικού οξέος στα βρέφη που έλαβαν βρεφικό γάλα με βάση το κατσικίσιο γάλα ήταν μέσα στα όρια των υγιών βρεφών, επιβεβαιώνοντας την ικανοποιητική πρόσληψη του σιδήρου.

Μετά τη μελέτη αυτών των αποτελεσμάτων, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ελέγχου των Τροφίμων (EFSA) κατέληξε στο ότι το κατσικίσιο γάλα είναι κατάλληλο ως πηγή πρωτεΐνης για τα βρεφικά γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας.

Παραπομπές
  1. Grant, Rotherham, et al. (2005). Randomized, double-blind comparison of growth in infants receiving goat milk formula versus cow milk infant formula. J Paediatr Child Health 41: 564.

  2. Zhou, S.J, Sullivan et. al. (2014) Nutritional adequacy of goat milk infant formulas for term infants: a double blinded randomised controlled trial British Journal of Nutrition 111, 1641

  3. Tannock, Lawley et. al. (2013) Comparison of the Compositions of the Stool Microbiotas of Infants Fed Goat Milk Formula, Cow Milk-Based Formula, or Breast Milk Applied and Environmental Microbiology 79: 3040

  4. EFSA Panel on Dietetic Products (2012). Scientific Opinion on the suitability of goat milk protein as a source of protein in infant formulae and in follow-on formulae. EFSA Journal 10: 2603

Το πλήρες κατσικίσιο γάλα είναι το βασικό συστατικό των βρεφικών γαλάτων Capricare®

Το κατσικίσιο γάλα είναι πηγή πρωτεϊνών, λιπαρών οξέων και μιας σειράς άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Μια βασική διαφορά μεταξύ του κατσικίσιου και του αγελαδινού γάλακτος είναι οι πρωτεΐνες και τα λίπη. Μια άλλη διαφορά είναι η διαδικασία της γαλακτοφορίας: το κατσικίσιο γάλα εκκρίνεται κυρίως με μια διαδικασία που λέγεται «αποκρινής» και το αγελαδινό γάλα εκκρίνεται αποκλειστικά με μια διαδικασία που λέγεται «μεροκρινής».

green-flower.png

Πέψη

Το βρεφικό γάλα Capricare® με βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα, παρασκευάζεται με τις φυσικές πρωτεΐνες του πλήρους κατσικίσιου γάλακτος οι οποίες έχουν την ιδιότητα να σχηματίζουν ένα πορώδες πήγμα στο στομάχι του βρέφους.

Βρεφικό γάλα από αγελαδινό γάλα

Βρεφικό γάλα από κατσικίσιο γάλα

digestion.png

Πρωτεΐνες

Το γάλα περιέχει καζεΐνες και πρωτεΐνες ορού γάλακτος. Υπάρχουν 4 καζεΐνες: η αs1-καζεΐνη, η αs2-καζεΐνη, η β- καζεΐνη και η κ-καζεΐνη, καθώς και 2 κύριες πρωτεΐνες ορού γάλακτος: η β-λακτογλοβουλίνη και η α-λακταλβουμίνη.

Το κατσικίσιο γάλα περιέχει συνήθως πολύ λιγότερη αs1-καζεΐνη και περισσότερη β-καζεΐνη σε σχέση με το αγελαδινό γάλα.

Δεν είναι όλα τα κατσικίσια γάλατα ίδια. Κατσίκες διαφορετικής ράτσας και με διαφορετικά γονίδια παράγουν πολύ υψηλά επίπεδα αs1- καζεΐνης παρόμοια με αυτά των αγελάδων. Οι κτηνοτρόφοι που προμηθεύουν το κατσικίσιο γάλα για τα βρεφικά γάλατα Capricare® επιλέγουν κατσίκες βάσει των χαμηλών επιπέδων αs1- καζεΐνης που περιέχεται στο γάλα τους.

Λίπη

Τα λίπη στο γάλα, αποτελούνται από περίπου 30 διαφορετικά λιπαρά οξέα. Το κατσικίσιο γάλα περιέχει διπλάσια ποσότητα λιπαρών οξέων μέσης αλύσου (καπρονικό οξύ C6:0, καπρυλικό οξύ C8:0 και καπρικό οξύ C10:0) σε σχέση με το αγελαδινό γάλα. Τα λιπαρά οξέα μέσης αλύσου (MCTs) πέπτονται ευκολότερα από τα μακρύτερα κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Διαδικασία έκκρισης του γάλακτος

Όταν το γάλα παράγεται μέσα στο μαστικό αδένα του στήθους σχηματίζει μικροσκοπικά σταγονίδια μέσα στα κύτταρα. Τα μικροσταγονίδια του γάλακτος που περιέχουν πρωτεΐνες απελευθερώνονται από τις μαστικές κυψελίδες με δύο τρόπους:

  • Μεροκρινή έκκριση, όπου τα μικροσταγονίδια του γάλακτος ενώνονται με τη μεμβράνη του κυττάρου για την απελευθέρωση του περιεχομένου χωρίς να χάνονται άλλα συστατικά του κυττάρου.

  • Αποκρινή έκκριση, όπου τα μικροσταγονίδια του γάλακτος εκκρίνονται από τα κύτταρα μαζί με μέρος του περιεχομένου των κυττάρων.

Το κατσικίσιο γάλα εκκρίνεται κυρίως με την αποκρινή εκκριτική διαδικασία, ενώ το αγελαδινό με την μεροκρινή εκκριτική διαδικασία. Το μητρικό γάλα εκκρίνεται κυρίως με την αποκρινή εκκριτική διαδικασία.

Διαδικασία μεροκρινούς έκκρισης
Αποκλειστικά στις αγελάδες
Διαδικασία αποκρινούς έκκρισης
Κυρίως στους ανθρώπους και στις κατσίκες

first_slider_bottom.png




Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Capricare
Τεμάχια 1
Κωδικός site 4935
ean13 9421025231490
Βάρος 0,400 kg
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Capricare 1 Infant milk based on goat milk 400gr - Γάλα για βρέφη με βάση το κατσικίσιο γάλα
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved