ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

Gelita AG Fortigel Ch-Alpha Hydrolyzed collagen 30oral.amps - για τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων

Ειδική Τιμή 41,27 € Κανονική Τιμή 48,55 €
Σε απόθεμα
SKU
4598
Gelita AG Fortigel Ch-Alpha Hydrolyzed collagen 30oral.amps - για τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων
To CH-Alpha είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που περιέχει Fortigel, για τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων. To υδρολυμένο κολλαγόνο FORTIGEL ειδική πατέντα της εταιρείας GELITA AG η οποία είναι ο εφευρέτης του αλλά και αυτή που πραγματοποιεί όλες τις κλινικές μελέτες.

Ενα φιαλίδιο Fortigel την ημέρα μπορεί να υποστηρίξει την αναγέννηση του χόνδρου των αρθρώσεων.


Από τη δεκαετία του 1970, ερευνητές επιστήμονες μελετούν το υδρολυμένο κολλαγόνο (CH) και τις επιδράσεις του πάνω στο μεταβολισμό του χόνδρου. Πρόσφατα εργαστηριακά ευρήματα, εφαρμοσμένη ιατρική εμπειρία και κλινικές μελέτες επιβεβαίωσαν ότι το Fortigel συσωρεύεται στις αρθρώσεις και υποστηρίζει την αναγέννηση του χόνδρου. 

Αυτή η μοναδική δράση του πάνω στο μεταβολισμό του χόνδρου, προσφέρει στους ιατρούς ένα καινοτόμο τρόπο για την προώθηση της υγείας των αρθρώσεων.  

Τι είναι το Υδρολυμένο Κολλαγόνο Fortigel;

Το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel παράγεται με την ενζυματική υδρόλυση πρώτων υλών από ιστούς κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι η πιο συχνά απαντώμενη πρωτεΐνη στα θηλαστικά. Η βιοσύνθεση της επιτυγχάνεται μέσα από έναν αριθμό ενδοκυτταρικών μεσολαβητών. Οι τυπικές ίνες του κολλαγόνου δημιουργούνται στον εξωκυττάριο χώρο, είναι διπλά διασταυρούμενες με δεσμούς covalent και προμηθεύουν το κολλαγόνο με αυτή τη χαρακτηριστική ελαστική δύναμη του. Η δράση του Fortigel προέρχεται από την κανονική αλληλουχία των αμινοξέων, κάθε τρίτη δομική μονάδα αμινοξέος, είναι ένα μόριο γλυκίνης ακολουθούμενο από προλίνη ή υδροξυπρολίνη. Ανόμοια με τα άλλα συμπληρώματα το Fortigel είναι ένα φυσικό προϊόν με μια σύνθεση αμινοξέων που είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το κολλαγόνο που βρίσκεται στο εξωκυττάριο υγρό (extracellular matrix) στις αρθρώσεις του σώματος.

Σε σύγκριση με άλλες πρωτεΐνες, το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel περιέχει σχεδόν 3 φορές περισσότερη προλίνη και γλυκίνη. Αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για τη σύνθεση του κολλαγόνου και επηρεάζουν τη σταθερότητα της κολλαγονόδους δομής στο χόνδρο

Το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel είναι το μόνο προϊόν κολλαγόνου που θεωρείται ότι είναι εξαιρετικά καλά ανεκτό και ασφαλές προϊόν για το οποίο δεν υπάρχει κανένας περιορισμός από τις Υπηρεσίες Ελέγχου της Υγείας, WHO, AFSSA κλπ. (Γενικά Αναγνωρισμένο σαν Ασφαλές)  GRAS = (“Generally Recognized as Safe”).  

Το CH-Alpha με το Fortigel είναι το μοναδικό προϊόν που έχει πατενταρισμένη την αναγέννηση του χρόνδρου στις ΗΠΑ.

Τι είναι το CH-ALPHA

Το CH-ALPHA περιέχει βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου, μια μοναδική συλλογή πρωτεϊνών και αμινοξέων, που είναι οι απαραίτητες δομικές μονάδες για την υγεία των αρθρώσεων. Σε αντίθεση με τα άλλα συμπληρώματα, το CH-ALPHA είναι ένα φυσικό προϊόν με μια σύνθεση αμινοξέων που είναι πανομοιότυπη με το κολλαγόνο που βρίσκεται στην εξωκυττάρια ουσία των αρθρώσεων του σώματος. Είναι το μόνο προϊόν που αποδεδειγμένα ενεργοποιεί τα χονδροκύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της εξωκυττάριας ουσίας. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το CH-ALPHA αυξάνει τη συγκέντρωση του κολλαγόνου τύπου ΙΙ και των πρωτεογλυκανών μέσω της επίδρασης που ασκεί στα χονδροκύτταρα. 

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από τη λήψη του CH-ALPHA

Αρκετά απλά, το CH-ALPHA μπορεί να ωφελήσει τον καθένα που ενδιαφέρεται να βελτιώσει την κινητικότητα του και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Άτομα που θα ωφεληθούν από το CH-ALPHA περιλαμβάνουν:

Άτομα που μεταφέρουν φορτία

Άτομα που καταπονούνται από επαναλαμβανόμενες ή εξουθενωτικές δραστηριότητες

Υπέρβαρα και με καθιστική ζωή άτομα

Αθλητές 

Πώς το CH-ALPHA ενεργεί στις αρθρώσεις;

Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι, η καθημερινή λήψη CH-ALPHA μπορεί να ωφελήσει ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις των αρθρώσεων με την ενεργοποίηση της αναγέννησης του χόνδρου, που βοηθά να βελτιωθεί η υγεία των αρθρώσεων. Ακριβώς όπως ο περιορισμός της κινητικότητας και η ενόχληση στις αρθρώσεις σας προφανώς δεν συνέβησαν σε μια νύκτα, έτσι και η αναγέννηση του χόνδρου παίρνει επίσης χρόνο. Με συνεπή, καθημερινή χρήση του CH-ALPHA, θα χρειαστούν 2 έως 3 μήνες για αισθανθείτε βελτίωση της κινητικότητας και γενική ανακούφιση στις αρθρώσεις.

Πώς λαμβάνεται το CH-ALPHA   

Μία δόση του CH-ALPHA  περιέχει 10 γραμμάρια υδρολυμένο κολλαγόνο σε ένα φιαλίδιο μιας χρήσης. Πρέπει να πίνετε 1 φιαλίδιο την ημέρα για να υποστηρίξετε την αναγέννηση χόνδρου. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή είναι η καλύτερη δοσολογία για την αναγέννηση χόνδρου. Το CH-ALPHA μπορεί να λαμβάνεται με ή χωρίς τροφή, και μπορεί να αναμιχθεί με άλλα ποτά, όπως  χυμό πορτοκαλιού ή γκρέϊπφρουτ. 

Είναι το CH-ALPHA ασφαλές;

Σύμφωνα με τις ιατρικές μελέτες, δεν υπάρχει καμία γνωστή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή τρόφιμα, και δεν υπάρχει καμία γνωστή αναφορά για αλλεργικές αντιδράσεις.

Ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ασυνήθιστες με το CH-ALPHA και περιλαμβάνουν σε σπάνιες περιπτώσεις, μετεωρισμό ή διάρροια.



Κλινικές Μελέτες σε ανθρώπους

Flechsenharetal
Η δράση του υδρολυμένου κολλαγόνου Fortigel στους αθλητές που αναφέρουν συμπτώματα στις αρθρώσεις αξιολογήθηκε σε αυτή την μελέτη παρακολούθησης 100 αθλητών στο Rhein-RuhrOlympicTrainingFacilities στο Essen της Γερμανίας.

Οι αθλητές πήραν 10g Fortigel την ημέρα για 12 εβδομάδες και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τα συμπτώματα και τη λειτουργικότητα σύμφωνα με μια 10-βαθμη κλίμακα. Οι εκτιμήσεις συγκεντρωθήκαν στην αρχή της μελέτης (για να καθοριστεί μια βάση), 4-6 εβδομάδες αργότερα και στο τέλος της μελέτης. Σημαντικές βελτιώσεις αναφέρθηκαν για τις ακόλουθες κλινικές παραμέτρους:

  • Περιορισμός στην ικανότητα κίνησης
  • Πόνος που σχετίζεται με την άσκηση
  • Πόνος στο ανέβασμα σκάλας
  • Πόνος στο χειρισμό αντικειμένων με τα χέρια πάνω από το κεφάλι

 Επιπρόσθετη απόδειξη

Εμπειρικές αναφορές από τον Krug (1979) καθώς και από άλλους όπως αυτές του Seeligmulleretal (1989, 1993), Beukeretal (1996) και Weh (2001) φανερώνουν ότι το υδρολυμένο κολλαγόνο Fortigel είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό συμπλήρωμα για χρήση σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια συμπτώματα στις αρθρώσεις.

 Adam et al

Αυτή η τυχαιοποιημένη διπλή τυφλή μελέτη περιλαμβάνει 81 ασθενείς με επιβεβαιωμένες αλλαγές στα συμπτώματα μετά τη λήψη από τους ασθενείς υδρολυμένου κολλαγόνου Fortigel, ζελατίνης, λευκωματίνης αυγού, ή ζελατίνης+γλυκίνης+calciumhydroxylate. Μια δίμηνη φάση διακοπής εναλλάχθηκε με μια περίοδο θεραπείας 2 μηνών. Η μελέτη διήρκεσε πάνω από 16 μήνες. 52 ασθενείς έλαβαν διαφορετικές μορφές θεραπείας σε μια τυχαιοποιημένη διπλή τυφλή αλληλουχία. Τα συμπτώματα του πόνου εκτιμήθηκαν στο τέλος της μελέτης για να αναγνωριστεί οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στην ποιότητας ζωής τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που πήραν Fortigel ανέφεραν σημαντική μείωση του πόνου. Αυτό το αποτέλεσμα επικυρώθηκε περισσότερο με τη μείωση που φάνηκε στις ανάγκες των ασθενών για αναλγητικά σε αυτήν την ομάδα σε σύγκριση με το placebo. Η αξιολόγηση επίσης έδειξε ότι η θεραπεία με Fortigel είχε σαν αποτέλεσμα, μια καθαρά, στατιστικά σημαντική βελτίωση στις παραμέτρους των εξετάσεων, όπως είναι η κινητικότητα, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Moskowitz et al

 Αυτή η τυχαιοποιημένη πολυκεντρική μελέτη έγινε μεταξύ του 1996 και του 1998 σε 20 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία για πάνω από 24 εβδομάδες. Ένα σύνολο από 389 ασθενείς μελετήθηκε για να αποφασιστεί εάν οι βελτιώσεις στη φυσική λειτουργία ή η γενική ανταπόκριση που παρατηρήθηκε παγκόσμια μετά τη λήψη υδρολυμένου κολλαγόνου Fortigel  συγκρίνεται με το placebo. Ο πόνος επίσης αξιολογήθηκε στο τέλος της μελέτης για να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα μειώθηκαν με το Fortigel. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν Fortigel είχαν βελτίωση στον πόνο και στη φυσική λειτουργία της άρθρωσης. Στον Γερμανικό πληθυσμό τα θετικά αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά: οι ασθενείς είχαν μια στατιστικά σημαντική (p=0.007) βελτίωση στη φυσική λειτουργία και στον πόνο (p=0.016). Υπήρξε επίσης στατιστικά σημαντική βελτίωση όταν μελετήθηκαν οι ασθενείς παγκόσμια .

Rippeetal

Τα αποτελέσματα από μια τυχαιοποιημένη προοπτική διπλή τυφλή μελέτη σε 250 (190 αξιολογήσιμους) ασθενείς με ήπια οστεοαρθρίτιδα, έδειξαν ότι η χορήγηση υδρολυμένου κολλαγόνου Fortigel βελτίωσε σημαντικά την λειτουργία των αρθρώσεων στα γόνατα. Η δράση του Fortigel εξετάστηκε για μια περίοδο πάνω από 14 εβδομάδες σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου που έπαιρνε placebo. (Παρακαλώ σημειώστε ότι σε αυτή τη μελέτη το CH δόθηκε σε συνδυασμό με ασβέστιο (300mg) και βιταμίνη C (60mg)). Πολλές παράμετροι μελετήθηκαν σχετικά με τη λειτουργία των αρθρώσεων και την κινητικότητα. Τα ευρήματα υποδυκνείουν ότι το Fortigel μπορεί να συνεισφέρει στη γρήγορη βελτίωση της λειτουργίας του γόνατος.  Μια επιπρόσθετη παρόμοια μελέτη από τον Rippeetal έδειξε ότι χορήγηση του Fortigel βελτιώνει επίσης σημαντικά την λειτουργία της άρθρωσης του γόνατος σε ασθενείς με σοβαρή οστεοαρθρίτιδα.

Gotz et al

Αυτή η μη τυχαιοποιημένη μελέτη έλεγξε το αποτέλεσμα του υδρολυμένου κολλαγόνου Fortigel σε 60 ασθενείς για περισσότερους από τρεις μήνες. Υποκειμενικές και αντικειμενικές μετρήσεις ερευνήθηκαν για να αξιολογηθεί η δράση του Fortigel. Στο τέλος της μελέτης περίπου 75% των ασθενών ήταν είτε χωρίς συμπτώματα (45%) ή τα συμπτώματα τους είχαν βελτιωθεί ξεκάθαρα (30%). Από το 86,5% των ασθενών που ένιωθαν πόνο ενώ ανέβαιναν σκάλες, το 56% είχε αξιοσημείωτη βελτίωση μετά από ένα μόλις μήνα.

 Fernandezetal

Για την αξιολόγηση της δράσης του υδρολυμένου κολλαγόνου Fortigel σε αθλητές, έγινε μια εξάμηνη μελέτη σε μια ομάδα 16 μελών που έκαναν πρωταθλητισμό στο mountainbike και σε 10 αθλητές μιας ομάδα basketball από την πρώτη κατηγορία των Ισπανικών ομάδων. Κάθε ένας που συμμετείχε στη μελέτη έπαιρνε μια μόνο δόση 10g από το Fortigel μαζί με βιταμίνη Β και μαγνήσιο. Με τη συμπλήρωση της μελέτης οι ασθενείς που ήταν στην ομάδα μελέτης παρουσίασαν στατιστικά σημαντική αύξηση στην πυκνότητα του χόνδρου στις αρθρώσεις της ωμοπλάτης / βραχίονα και μηρού/ κνήμης. Ο μέσος όρος της αύξησης της πυκνότητας του χόνδρου στην ομάδα μελέτης ήταν 14% . Αντιστρόφως στην ομάδα ελέγχου όχι μόνο δεν υπήρξε αύξηση στην πυκνότητα του χόνδρου μετά από 6 μήνες, αλλά παρατηρήθηκε σημαντική μείωση. Στην ομάδα ελέγχου ο χόνδρος της άρθρωσης της ωμοπλάτης / βραχίονα έδειξε 16% και 13% αντίστοιχη μείωση στην πυκνότητα (p<0.05).

Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Gelita AG
Πόσιμες αμπούλες 30
Τεμάχια 1
Κωδικός site 4598
ean13 4260057880079
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Gelita AG Fortigel Ch-Alpha Hydrolyzed collagen 30oral.amps - για τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved