ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ
* για αγορές προϊόντων έως 2 κιλά βάρος
Το καλάθι μου

Herbal Nature Thyme (thymus vulgaris) tincture 50ml - Θυμάρι βάμμα

9,90 €
Εξαντλημένο
SKU
3934

Herbal Nature Thyme (thymus vulgaris) tincture 50ml - Θυμάρι βάμμα 

Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Θυμάρι (Thymus vulgaris) (πηγή Wiki) είναι ένα φυτό που γνωρίζουμε και εκτιμούμε πάρα πολύ στη χώρα μας. H χρήση του (κυρίως ως μυρωδικό) είναι γνωστή από την εποχή της Αιγύπτου και της αρχαίας Ελλάδας (αναφέρεται από τον Ιπποκράτη). Τα τελευταία χρόνια ενισχύεται συνεχώς η διαπίστωση πως το θυμάρι έχει αξιοθαύμαστες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Manitoba του Καναδά (δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Microbiology), το θυμάρι έχει έντονες αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορεί μάλιστα να μειώσει σημαντικά την αντοχή των βακτηρίων έναντι φαρμάκων όπως είναι η πενικιλήνη. Για το λόγο αυτό, το βάμμα του Θυμαριού είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών (πονόκοιλοι, κολικοί, διάρροια κ.ο.κ.) που οφείλονται σε βακτήρια του εντέρου και του στομάχου.

Άλλη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Leeds Metropolitan στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το βάμμα του θυμαριού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό εναντίον της ακμής. Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης Dr. Margarita Gomez-Escalada, το βάμμα του θυμαριού αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικό εναντίον του βακτηρίου που προκαλεί την ακμή (Propionibacterium acnes) από την ουσία benzoyl peroxide, που αποτελεί το βασικό ενεργό συστατικό των φαρμακευτικών κρεμών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Έρευνες που έγιναν σε ινδικά χοιρίδια στη Σερβία από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, έδειξαν πως το βάμμα του θυμαριού ενδέχεται να είναι αποτελεσματικό έναντι της εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το βαμμα του θυμαριού πιστεύεται πως προστατεύει τον οργανισμό από βακτηριακές μολύνσεις που προέρχονται από την κατανάλωση ακατάλληλων τροφίμων. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Science and Technology International, το βάμμα του θυμαριού φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό έναντι των βακτηρίων Staphylococcus, Enterococcus, Escherichia και Pseudomonas genera. Ακόμη και σε στελέχη των βακτηρίων που παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στα αντιβιοτικά, το βάμμα του θυμαριού παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

50ml.

Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Herbal Nature
Τεμάχια 1
Κωδικός site 3934
ean13 2400000019473
Κωδικός κατασκευαστή 3027
διαθέσιμο σε 1-3 εργάσιμες μέρες Όχι
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Herbal Nature Thyme (thymus vulgaris) tincture 50ml - Θυμάρι βάμμα
Η Βαθμολογία σας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

Powered by Softweb copyright ©2021 Zachos Pharmacy all rights reserved